HUI:
Dissabte 07 de Desembre de 2019 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Dilluns 9 de juliol a les 22h
CINEMA A L'ESTIU. «PARELLES»
Tal como éramos (Sidney Pollack, 1973)
El factor temps
Gratuïta
  • Tal como éramos (Sidney Pollack, 1973)
    Tal como éramos (Sidney Pollack, 1973)
Projecció de la pel·lícula «Tal como éramos» (The Way We Were) Sidney Pollack, EE.UU., 1973 VOSE, 118’, +18 dins de «Cinema a l'estiu». En aquesta edició, sota el títol «Parelles. Noves i velles maneres de resoldre la insoluble sociabilitat», el cicle pretén mostrar com ha evolucionat la nostra forma d'entendre i viure la vida en parella en l'últim segle. Accés lliure i gratuït.

Amb la publicació de Sistema (1785) i Teoria de la Terra (1788), el naturalista i químic escocés James Hutton va posar en relleu el paper fonamental que jugava el factor temps en geologia: la Terra s’hauria format lentament al llarg d’extensos períodes de temps a partir de les mateixes forces físiques que hui continuen regint els fenòmens geològics. Entre aquestes forces destaca l’erosió, un agent de canvi especialment peresós però pertinaç. La hipòtesi va atraure protestes enèrgiques perquè acabava amb la idea peregrina, basada en suposats càlculs bíblics, que el nostre planeta a penes tenia uns quants milers d’anys d’antiguitat. Però la idea tenia altres derivades no menys inquietants: suggeria que tot estava subjecte a una degradació tan gradual com imperceptible, que res no roman inalterable. No debades, Marguerite Yourcenar va anomenar el temps «aquest gran escultor».

Si això era cert en el món inorgànic de roques i minerals, també ho seria en el dels éssers vius i, especialment, en assumptes tan humans com l’amor. Aquesta pel·lícula de Sidney Pollack és una anàlisi exemplar dels efectes que el temps produeix en una relació sentimental, que naix inopinadament entre la políticament compromesa Katie Morosky i el carismàtic, però individualista, Hubbell Gardiner. Ella vol canviar el món i ell, sobretot, gaudir-ne. I, malgrat aquestes diferències de caràcter tan aparentment irreconciliables, es casen i fins i tot esperen una filla. Però el temps —les circumstàncies històriques que els toca viure— és implacable i posarà en evidència que, moltes vegades, l’amor no és suficient perquè dues persones puguen estar —o continuar— juntes.

9/07/2018
Afegir al calendari
Tal como éramos

(The Way We Were) Sidney Pollack, EE.UU., 1973 VOSE, 118’, +18
Dilluns 9 de juliol a les 22h

Accés lliure i gratuït
Terrassa i jardí del MuVIM

La pel·lícula té en realitat tres protagonistes: Barbra Streisand, Robert Redford i la tumultuosa història dels Estats Units dels anys trenta i quaranta del segle passat. Un dels seus al·licients és, precisament, que permet no sols conéixer els avatars d’una època tan políticament convulsa, sinó entendre fins a quin punt van afectar les vides privades de molta gent. Això és especialment palmari en la «caça de bruixes» que va desencadenar a Hollywood el senador McCarthy a través de les investigacions de l’anomenat Comité d’Activitats Antiamericanes. Una sèrie d’interrogatoris que, lluny de respectar les formalitats legals que garanteixen qualsevol judici just, només pretenien assenyalar i estigmatitzar —en el clima enrarit de la Guerra Freda— qualsevol sospitós de simpatia comunista.

El millor

El cartell originari de la pel·lícula ho anunciava en grans titulars («Streisand i Redford junts!») i, efectivament, aquest és un dels grans reclams de la cinta.

El film va obtindre un gran èxit de crítica i públic i es va convertir en una pel·lícula de culte. De fet, ha esdevingut referent cinematogràfic dels amors impossibles. Eixos que, com diu l’adagi, són els únics que duren per sempre.

Dades

09/07/2018 - 22:00
ACTIVITATS RELACIONADES
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal