HUI:
Dissabte 07 de Desembre de 2019 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Divendres 6 de juliol a les 22h
Cinema a l'estiu. «Parelles»
La edad de la inocencia (Martin Scorsese, 1993)
Passió i prejudici
Gratuïta
  • La edad de la inocencia (Martin Scorsese, 1993)
    La edad de la inocencia (Martin Scorsese, 1993)
Projecció de la pel·lícula «La edad de la inocencia» (The Age of Innocence) Martin Scorsese, EE.UU, 1993, VOSE, 139’ dins de «Cinema a l'estiu». En aquesta edició, sota el títol «Parelles. Noves i velles maneres de resoldre la insoluble sociabilitat», el cicle pretén mostrar com ha evolucionat la nostra forma d'entendre i viure la vida en parella en l'últim segle. Accés lliure i gratuït.

No està massa clar quan va aparéixer —o es va inventar— això que coneixem com amor romàntic. Alguns diuen que va nàixer en les corts occitanes del segle XII, que van donar a llum l’anomenat amor cortés. D’altres parlen del segle XIX i remeten al moviment romàntic, que va reivindicar el paper i la preeminència de les emocions, fins llavors sotmeses al jou de la moralitat o la racionalitat més estricta. Ara tenim clar que l’amor té a veure sobretot amb els sentiments de dues persones, però no fa molt de temps els matrimonis obeïen a moltes altres raons, sobretot econòmiques, que tenien en compte més l’estatus social que els sentiments privats.

En el nou món, un jove advocat de bona posició social —el nom del qual és precisament Newland Archer— participa en els preparatius de la seua boda amb una aparentment ingènua joveneta que, com ell, també pertany a la classe benestant novaiorquesa. Però ho fa de la mateixa manera que aborda tots els seus assumptes en la vida, treball inclòs: amb desgana, sense cap entusiasme. La seua apatia vital desapareixerà, tanmateix, amb l’arribada de la comtessa Olenska, cosina de la seua promesa, que arrossega un passat escandalós que és el tema de murmuració d’una alta societat en la qual aparentar és tant o més important que ser. Per fi a Newland Archer li interessa alguna cosa —i algú— de veritat. Però, acostumat a la resignació, li costa decidir-se. Quan finalment ho fa, descobrirà que la seua promesa no era tan innocent com semblava en un principi. I que el seu entorn social privilegiat, ple de confort i propens a la mol·lície, pot convertir-se en una presó els barrots de la qual són difícils d’advertir i de la qual resulta pràcticament impossible escapar.

6/07/2018
Afegir al calendari
La edad de la inocencia

(The Age of Innocence) Martin Scorsese, EE.UU., 1993, VOSE, 139’
Divendres 6 de juliol a les 22h

Accés lliure i gratuït
Terrassa i jardí del MuVIM

L’escriptora novaiorquesa Edith Wharton (1862-1937) va guanyar, el 1921, el Premi Pulitzer per la novel·la homònima en què es basa la pel·lícula de Martin Scorsese. Va ser la primera vegada que el guanyava una dona. Deixebla i amiga de Henry James (1843-1916), en la novel·la utilitza un to mordaç i inclús sarcàstic per a demolir críticament els usos i costums d’una alta societat a la qual havia pertangut i que coneixia a la perfecció. El 1907 es va establir definitivament a França, on va morir.

El millor

Les interpretacions de Daniel Day-Lewis i Michelle Pfeiffer, secundats per una Winona Ryder que broda el seu paper de joveneta innocent: la seua actuació li va valdre una nominació als Oscar com a millor actriu de repartiment.

La veu en off que recorre la pel·lícula, que conserva algunes de les frases més brillants i iròniques de la novel·la d’Edith Wharton.

Dades

06/07/2018 - 22:00
ACTIVITATS RELACIONADES
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal