HUI:
Dissabte 28 de Gener de 2023 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Dimecres 28 de febrer a les 18:30h
BIG BANG DONES. FEMINISMES EN EXPANSIÓ
TOT EL QUE POT UN COS (DE DONA)
CINEMA I DEBAT AL MUVIM
Gratuïta
  • Venus: confesiones desnudas
    Venus: confesiones desnudas
¿Com pot el cos de la dona mostrar-se i entendre’s com a subjecte protagonista amb entitat pròpia, sense ser primer assaltat per la seua significació com a objecte sexual o de desig? ¿Com recuperar la propietat i la llibertat d’un cos? Projecció del film «Venus: confesiones desnudas» i posterior taula redona amb Áurea Ortiz, Ana Elena Pena i Rosa Cobo.

El fenomen de la reificació del cos de la dona i la seua hipersexualització des d’edats ben primerenques, continua agotzonat en el nostre entramat social i cultural. Un atavisme especialment alimentat pels mitjans de comunicació i la publicitat. A les imposicions i exigències socials a les quals habitualment ha de fer front una dona, se sumen ara noves pressions, culpes i càrregues de responsabilitat estètica sobre el propi cos derivades d’un androcentrisme que amenaça i confon el fons i les formes d’apoderament femení.

► Pel·lícula 'Venus: confesiones desnudas‘ (Venus) Lea Glob, Mette Carla Albrechtsen, Dinamarca, 2017

Dues directores daneses convoquen un càsting per a filmar una pel·lícula eròtica dirigida per i per a dones. Més de 100 dones apareixen en el seu apartament per a realitzar una prova en la qual parlen directament a càmera sobre les seues fantasies eròtiques, els seus desitjos i les seues frustracions. El valuós i inesperat material d’aquestes sessions íntimes es convertirà finalment en el film de les joves directores.

28/02/2018
Afegir al calendari
Activitat gratuïta

Accés lliure fins a completar l’aforament.

Les entrades començaran a repartir-se 30 minuts abans en el punt d’informació del museu.

TAULA REDONA

Áurea Ortiz, professora d’Història del Cinema de la Universitat de València, forma part de l’equip de la Filmoteca de València des dels seus inicis. Les seues recerques, plasmades en publicacions, seminaris i exposicions, versen sobre la història del cinema espanyol, la relació del cinema i les arts i la representació de la dona i la diferència sexual en el cinema espanyol.

Ana Elena Pena és pintora, il·lustradora i escriptora. A través del relat curt i la poesia aborda, explora i reivindica la seua condició de dona. Ha publicat Antídotos contra la belleza, Sangre en las rodillas, Cicatrices (sobre trastorns alimentaris i ansietat), Cómo salir ilesa de una misma, La loca de los gatos i Vamos a follar hasta que nos enamoremos.

Rosa Cobo és una teòrica feminista, escriptora, professora de Sociologia del Gènere i directora del Centre d’Estudis de Gènere i Feministes de la Universitat de la Corunya. Dirigeix el Màster en Igualtat i Equitat en el Desenvolupament de Cooperacció de la Universitat de Vic. El 2017 va rebre el Premi Igualdade Ernestina Otero del Consello Municipal da Muller de Vigo.

Dades

28/02/2018 - 18:30

Lloc

Sala d’actes
ACTIVITATS RELACIONADES
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal