HUI:
Dissabte 28 de Gener de 2023 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Dimecres 14 de febrer a les 18:30h
BIG BANG DONES. FEMINISMES EN EXPANSIÓ
MULTIVERS FEMINISTA
CINEMA I DEBAT AL MUVIM
Gratuïta
  • Girls' war
    Girls' war
¿Està Occident al capdavant de la lluita feminista o hi ha uns altres models de feminisme esperant-nos més enllà de les nostres fronteres? ¿Quins són els codis propis de la lluita per la igualtat, per exemple, en les societats del món àrab? Projecció del film «Girls War» i posterior taula redona amb Úrsula Santa Cruz i Esther (Mayoko) Ortega.

En aquesta sessió qüestionarem la vigència d’un feminisme entés com a projecte d’emancipació de caràcter universalista —en plena sintonia amb els propòsits il·lustrats dels quals va partir— que corre, no obstant això, el risc de convertir-se en un model excessivament eurocèntric i totalitzador. Per això tractarem d’oferir una visió panoràmica d’altres realitats culturals que, de forma radicalment diferent a la nostra, lluiten pels drets de la dona i per la igualtat de gènere.

► Pel·lícula 'Kurdistan: la guerra de las chicas’ (Girls War) de Mylene Sauloy, França, 2016. 

Centenars de dones viatgen de París a Kobane, de la Kurdistan turca a Sinyar i l’Iraq per a lluitar contra l’ISIS. Són les descendents d’«El Partit de les Dones Lliures», un moviment creat fa quaranta anys a Turquia que s’ha traslladat en l’actualitat a les muntanyes del nord de l’Iraq. Aquest moviment radical té, hui, un ambiciós objectiu: canviar la història d’Orient Mitjà. ¿Com? Establint al nord de Síria, mitjançant la força de les armes, un estat democràtic i una societat igualitària basada en la igualtat de gènere.
14/02/2018
Afegir al calendari
Activitat gratuïta

Accés lliure fins a completar l’aforament.

Les entrades començaran a repartir-se 30 minuts abans en el punt d’informació del museu.

TAULA REDONA

Úrsula Santa Cruz és llicenciada en Psicologia i màster en Polítiques d’Igualtat de Gènere. El seu treball vincula la seua experiència vital com a dona migrant i activista feminista. Especialista en intervenció en violències contra les dones en contextos transnacionals, ha participat en recerques sobre dones migrades, gènere i participació política transnacional.

Esther (Mayoko) Ortega és doctora en Filosofia de la Ciència i màster en Teoria Feminista, forma part de l’equip de recerca en Ciència, Tecnologia i Gènere del CSIC. Feminista i antiracista, va ser cofundadora del col·lectiu universitari Insubmises al Gènere i activista feminista en l’Eskalera Karakola (Madrid). Participa en l’Espacio Afroconciencia.

Dades

14/02/2018 - 18:30

Lloc

Sala d’actes
ACTIVITATS RELACIONADES
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal