HUI:
Dimecres 24 de Abril de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Dimecres 7 de març a les 18:30h
BIG BANG DONES. FEMINISMES EN EXPANSIÓ
CODIFICADES. BRETXA I DONA A L’ERA DIGITAL
CINEMA I DEBAT AL MUVIM
Gratuïta
  • Code: descifrando la brecha de género
    Code: descifrando la brecha de género
¿Quants anys caldrà esperar per tancar la bretxa global en la igualtat entre homes i dones? Projecció del film «Code: descifrando la brecha de género» i taula redona posterior amb Anna Solà, Marina Amoros i Eurídice Cabañes.

La bretxa de gènere és una realitat a la qual continuen enfrontant-se dones de tot el món al llarg de la seua vida professional. Garantir la igualtat salarial i d’oportunitats passa per una aposta ferma per la paritat, la conciliació i per una redefinició de conceptes que contemple la diferència i el sorgiment de nous valors i formes de fer. L’accés de les dones a determinats sectors laborals —especialment el tecnològic i l’audiovisual— s’està traduint en una revolucionària transformació de l’orientació de les estructures organitzatives, dels sistemes i processos de treball, dels productes i serveis oferits i de les formes d’entendre la idea de lideratge, empreniment o realització professional.

► Pel·lícula ‘Code: descifrando la brecha de género‘ (Code: Debugging the Gender Gap) Robin Hauser Reynolds, Estats Units, 2015

Documental que analitza la minsa representació femenina en l’àmbit laboral de la informàtica i explora les raons d’aquesta bretxa de gènere digital. La pel·lícula ressalta els esforços que s’estan produint per a incorporar-hi més programadores i explora com podria tancar-se una bretxa tan significativa en un món en el qual la tecnologia juga un paper axial. ¿Què guanyaria la societat tenint més dones i persones negres creant codi? ¿Com podríem aconseguir-ho?

7/03/2018
Afegir al calendari
Activitat gratuïta

Accés lliure fins a completar l’aforament.

Les entrades començaran a repartir-se 30 minuts abans en el punt d’informació del museu.

TAULA REDONA

Anna Solà és codirectora de Drac Màgic. Divulgació de la Cultura Audiovisual i de la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona. És membre de l’Associació de Crítics i Escriptors Cinematogràfics i Membre d’Honor de l’Acadèmia de Cinema Català. Durant els anys 2003 al 2010 va ser gerent i directora executiva de l’ICD (Institut Català de les Dones).

Marina Amores és autora dels documentals sobre gènere i videojoc Dones+Videojocs i Homes+Videojocs. Recentment va crear el blog A-Fregar, amb l’objectiu de donar visibilitat a l’assetjament sexista online en el món del videojoc i és l’organitzadora principal de Gaming Ladies, esdeveniment dedicat a la indústria del videojoc.

Eurídice Cabañes és doctora en Filosofia, màster en Lògica i Filosofia de la Ciència i màster en Neurociències, és dissenyadora de videojocs i fundadora i coordinadora de l’associació ARSGAMES a Mèxic. Entre les seues publicacions destaca Gamestar(t): pedagogías libres en la intersección entre el arte, la tecnología y los videojuegos.

Dades

07/03/2018 - 18:30

Lloc

Sala d’actes
ACTIVITATS RELACIONADES
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal