Durant el barroc, període que donem per finalitzat amb la mort de J. S. Bach el 1750, es produí una gran evolució en la música tal com comprovarem en este concert. Esta evolució es va fer patent en els instruments musicals, que facilitaren les necessitats expressives del moment, però també en el ritme, que ara serà molt marcat, sense oblidar la independència entre la música instrumental i la vocal o la consciència de la verticalitat en la escriptura musical, després de segles de polifonia.
Georg Fiedrich Händel (1658-1709)
També en este període el sistema tonal reemplaçarà al modal i apareixeran noves formes musicals com ara el concert, com es comprovarà en esta ocasió, on de nou comptaren amb el virtuosisme al violí de Vasko Vassilev, la magnificent trompeta de Vicent Campos i la impagable orquestra de cambra del Covent Garden, dirigida per Miguel Ángel Navarro, que ens oferiran una excel·lent mostra de la música per a solista i orquestra del barroc. Una oportunitat única d’escoltar peces que formen part del patrimoni musical universal excel·lentment interpretades per uns músics en estat de gràcia.
Les entrades són gratuïtes i es repartiran (màxim dos entrades per persona) a partir de les 11 h en el vestíbul del museu
Sense entrada no es podrà acceder a la Sala d'Actes
Covent Garden Soloists, agrupació de cambra formada per alguns dels millors músics de l'orquestra de la Royal Opera House Covent Garden de Londres i d'altres orquestres de primer nivell, ha sigut dirigida per directors de la talla de Valery Gergiev o Bernard Haitink, entre altres. El seu concertino des del 1991, Vasko Vasilev, ha desenvolupat una brillant carrera amb èxits i elogis de la crítica especialitzada: no debades ha obtingut els principals premis dels concursos internacionals i és un dels violinistes més sol·licitats com a concertino «convidat» d'orquestres de la categoria de la London Philharmonic, la London Symphony o l’Òpera de Lió. Vasko Vassilev toca amb un violí Amati de l'any 1705.
Vicent Campos, trompeta, ha actuat amb les principals orquestres i grups del panorama musical espanyol i ha gravat diversos discos com a solista de diferents agrupacions de càmera. En l'actualitat continua desplegant una carrera internacional com a solista de trompeta per Europa, Amèrica i Àsia. Per la seua banda,
Miguel A. Navarro Gimeno, pedagog i intèrpret a més de director musical, ha dirigit diverses orquestres com ara l’Orquestra Filharmònica de Tessalònica (Grècia), l’Orquestra Simfònica de Yucatán (Mèxic), The Baltic Neopolis Orchestra (Polònia), Kalisz Philarmonic Orchestra (Polònia) o The London Covent Garden Soloists (Regne Unit). Des del mes de novembre de 2022 és director titular de la Covent Garden Soloists Orchestra a Espanya.