HUI:
Dimecres 12 de Juny de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Concerts de gener a març del 2024
Concerts al MuVIM
Selecta Musicae
Gratuïta
El MuVIM ofereix cada any una selecció de música clàssica seguint els criteris d'excel·lència compositiva i interpretativa. Este 2024 tindrem, de gener a març, 4 concerts especialment suggerents: des de peces barroques majestuosament interpretades al violí per Vasko Vassilev fins a les «Lliçons de tenebres per al Dimecres Sant» de François Couperin, passant per una selecció de les millors àries d'òpera interpretades pel tenor sud-africà Levy Sekgapane i un concert especial per a celebrar el Dia de la Dona, en el qual l'ensemble Pianissimas interpretarà al piano (a diverses mans) peces compostes per dones dels segles XIX i XX

Com cada any, el MuVIM ofereix una succinta però suggerent programació de concerts de música clàssica en la Sala d'Actes del centre. Els Concerts al MuVIM volen completar i complementar la rica varietat d'activitats culturals que el museu organitza en connivència amb la seua programació expositiva, des de tallers educatius a cicles de cinema, des de conferències a visites guiades. Els concerts se celebren diumenge a les 12 del migdia i l'entrada és gratuïta: a partir de les 11 de matí, en el Punt d'Informació situat en el vestíbul del museu, les entrades es reparteixen (amb un màxim de dos entrades per persona) fins que s'esgoten, atés que l'aforament de la Sala d'Actes és limitat.

 

El violinista Vasko Vassilev

 

Entre gener i març del 2024, el museu ha programat quatre concerts especialment atractius. El diumenge 21 de gener podrem disfrutar de l'excel·lència i el virtuosisme del violinista d'origen búlgar Vasko Vassilev, concertino del Covent Garden Soloists, agrupació de cambra formada per alguns dels millors músics de l'orquestra de la Royal Opera House Covent Garden de Londres i d'altres orquestres de primer nivell. Acompanyat a la trompeta per Vicent Campos, i baix la direcció de Miguel Ángel Navarro, Vassilev i la seua ensemble interpretaran peces d'alguns dels compositors més destacats del barroc europeu: Händel, Bach, Vivaldi,  Albinoni, Telemann i Tartini.

 

El tenor Levy Sekgapane

 

El diumenge 18 de febrer, el tenor sud-africà Levy Sekgapane, de gran projecció internacional, interpretarà algunes de les àries més conegudes de l'Òpera, acompanyat pel pianista valencià Jorge Giménez Pérez. Sekgapane es va donar a conéixer internacionalment en guanyar el primer premi en el concurs internacional de cant de Belvedere, com també en el concurs de cant Monserrat Caballé el 2015. A l'estiu de 2017 va guanyar el primer premi Operalia, de Plácido Domingo, debutant en molts teatres d'òpera importants, com l'Òpera Nacional de París, l'Òpera Estatal de Baviera a Múnic o el Liceu de Barcelona. En el MuVIM interpretarà peces mestres de l'òpera italiana: Verdi, Rossini, Bellini i Donizetti.

 

L'ensemble Pianissimas

El diumenge 10 de març el MuVIM oferirà un concert especial per a celebrar el Dia Internacional de la Dona. En esta ocasió, l'ensemble Pianissimas (integrat per Marta Belenguer, Maite Beses, Marta Cuartero, Begoña Pérez i Mar Pleguezuelo) interpretarà, al piano i a diverses mans, obres compostes per dones des del segle XIX fins l'actualitat: Marie Jaëll (1846 - 1925), Fanny Mendelsshon (1805 - 1847), Cécile Chaminade (1857 - 1944), Amy Beach (1867 - 1944), Germaine Tailleferre (1892 - 1983),  Elissa Milne (1967), M. Courtaux (1859 – 1941), Pamela Wedgwood (1948 ) i Laura Shur (1931 - 2017). Les peculiars interpretacions d'esta peculiar ensemble pianística (a 2, 4, 6 i fins a 8 mans), fan sempre dels seus concerts espectacles malabars, brillants i intensos.

 

François Couperain (1668-1733)

Musicalment, el mes de març acabarà en el MuVIM el diumenge 24, dia en el qual l'ensemble L'Exquise, formada per Ana Quintans (soprano), Jenny Castro (soprano), Lixsania Fernández (viola da gamba) i Adrià Gràcia (orgue positiu), interpretaran unes de les obres mestres de la música sacra de tots els temps: les Leçons de ténèbres pour le Mercredi Saint del compositor francés François Couperin (1668-1733), una tria molt oportuna per a un Diumenge de Rams que enceta la Setmana Santa. Couperin és un dels compositors més representatius del barroc i en estes Leçons de ténèbres  (1714) es va mostrar com a mestre indiscutible de l'expressió, la dissonància i el cromatisme.


 

 

24/03/2024
Afegir al calendari

Diumenge 21 de gener | 12:00 h

Nit Barroca

Covent Garden Soloists. Vasko Vassilev, violí solista; Vicent Campos, trompeta solista; Miguel Ángel Navarro, director

 

Diumenge 18 de febrer | 12:00 h

Àries d’òpera

Levy Sekgapane, tenor; Jorge Giménez, piano

 

Diumenge 10 de març | 12:00 h

Dones compositores

Pianissimas. Marta Belenguer, Maite Beses, Marta Cuartero, Begoña Pérez i Mar Pleguezuelo, piano  

 

Diumenge 24 de març | 12:00 h

Leçons de ténèbres pour le Mercredi Saint

Ensemble L'Exquise. Ana Quintans, soprano; Jenny Castro, soprano; Lixsania Fernández, viola da gamba i Adrià Gràcia, orgue positiu

 

Les entrades són gratuïtes i es repartiran (màxim dos entrades per persona) a partir de les 11 h en el vestíbul del museu

Sense entrada no es podrà acceder a la Sala d'Actes

Dades

24/03/2024 - 12:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal