HUI:
Dimecres 12 de Juny de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenge 28 d'abril a les 12h
Concerts al MuVIM
Hui i ahir. Música per a trompa i piano
Gratuïta
Fit for English speakers
  • Hui i ahir. Música per a trompa i piano
    Hui i ahir. Música per a trompa i piano
Concert oferit per Javier Bonet (trompa) i Miriam Gómez (piano) en què s’interpretaran obres que tenen a aquest instrument de vent com a protagonista.

En la primera part escoltarem la música de Miguel Bustamante (1948), José Luis Turina (1952) i Salvador Brotons (1959). «Jocs sobre 'Tocatico-tocatà' (Homenatge a Carles Santos)» és un tribut a la persona de Santos (1940-2017) i a la seua polifacètica activitat artística com a pianista, compositor i performer. «Consolación», composició de 2018, és una peça en un únic moviment en el qual s´evidencien els múltiples recursos del duo trompa-piano, anant de la lírica a una certa violència, passant pel ritme i per passatges de caràcter obertament scherzantes. Al llarg de l´obra apareix una fugaç cita d'un fragment de la Consolació de Franz Liszt.

Les obres de la segona part formen part d'un treball discogràfic de Javier Bonet i Miriam Gómez-Morán titulat JUST for FUN (per pura diversió). Sobre aquest projecte, Bonet ens diu: “rondinava el meu cap l'enregistrament d'una col•lecció de peces que representaren el plaer de fer música, de «jugar», si traduïm literalment el terme que en la majoria de les llengües del nostre entorn és utilitzat per a descriure el fet de «tocar» un instrument: play, spielen, jouer. Escoltarem versions dels «Requiebros» de Gaspar Cassadó (1897-1966), «Pièce en forme d'Havanera» de Maurice Ravel (1875-1917), «Danza Española n.5» d'Enrique Granados (1867-1916), «Oblivion» d'Astor Piazzola (1921-1992) i «Romanza Andaluza, opus 22», de Pablo Sarasate (1844-1908).

Aquestes obres tenen en comú l'exigència de grans dosis de virtuosisme en la versatilitat i la musicalitat, en la cerca del so que s'adapte millor a cadascuna d’elles, en el fraseig delicat i en l'ús dels registres més extrems de l'instrument.

 

Entrada lliure fins a completar l’aforament

Les entrades començaran a repartir-se una hora abans de l’inici. Es recomana arreplegar-les amb antel·lació suficient. 

Biografia

Miriam Gómez-Morán i Javier Bonet són un dels poquíssims duos estables de trompa i piano a tot el món, i amb tota seguretat l'únic capaç de presentar al més alt nivell en els seus programes amb interpretacions amb instruments originals al costat de creacions contemporànies.

Músics de primer ordre amb carreres individuals perfectament establides, aquests dos inquiets intèrprets, des que van començar a col•laborar l'any 2004, han dut el repertori per a aquesta formació per nombroses sales de tot el món, mereixent esment especial el recital que varen donar el febrer de 2017 en el Carnegie Hall de Nova York.

Destaquen a més els seus treballs discogràfics, únics en aquest gènere a Espanya. Per al segell Arsis han gravat amb els instruments originals un CD amb música de J. F. Dauprat, Tableau Musical, un altre amb sonates clàssiques per a trompa natural i fortepiano (Ries, Krufft, Danzi i Czerny) i un magnífic registre amb instruments moderns, Romances pour cor et piano. Per al nou segell EXAUDIO, han enregistrat Just for Fun, amb peces universals de la música en transcripcions del mateix Javier Bonet.

Dades

28/04/2019 - 12:00
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal