HUI:
Dimarts 28 de Maig de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenge 26 de març | 12 hores
CONCERTS AL MuVIM
Per dolce ardore
Harmonia del Parnàs
Gratuïta
Fit for English speakers
Harmonia del Parnàs, sota la direcció de Marian Rosa Montagut, ens proposa una immersió en una sonoritat única amb la combinació tímbrica de la veu i el xalumeau, antecessor del clarinet, instrument desconegut en l’actualitat.

El xalumeau és un curiós instrument de timbre similar a la flauta de bec però amb canya, que agradava moltíssim en el segle XVIII. Compositors tan importants com Telemann, Caldara, Vivaldi o Conti van escriure música per a aquest instrument i, fins i tot, l'emperador Josep I va voler escriure una ària per a soprano i xalumeau que s'inclouria en una òpera de M. Antonio Ziani. La bellesa del seu so va fer que s'anara perfeccionant i acabara donant pas al corno di bassetto i al clarinet. Molts dels compositors relacionats amb la cort de Viena van escriure obres per a aquest instrument, quasi sempre combinades amb la veu, un repertori de gran bellesa que en aquesta ocasió tindrem la sort de gaudir. El programa inclou la citada ària de Josep I d'Habsburg (1678-1711) «Tutto in pianto», a més de composicions de Giuseppe Porsile (1680-1750), Francesco Bartolomé Conti (1681-1732) i Antonio Caldara (1670-1736): un repertori de gran bellesa poc interpretat en sales de concert en l'actualitat i que mereix ser reivindicat.

Harmonia del Parnàs

 

 

26/03/2023
Afegir al calendari

Les entrades són gratuïtes i es repartiran (màxim dos entrades per persona) a partir de les 11 h en el vestíbul del museu

Sense entrada no es podrà acceder a la Sala d'Actes

Harmonia del Parnàs es dedica a interpretar obres anteriors a 1800 amb instruments i criteris històrics, partint de la investigació musicològica de manuscrits musicals de tot el món. Membre fundador de l'Associació GEMA (Grups Espanyols de Música Antiga), l'ensemble liderat per la musicòloga i clavecinista valenciana Marian Rosa Montagut, ha sigut convidat pels més importants festivals, institucions i auditoris nacionals i internacionals. Els seus concerts han sigut emesos per Televisió Espanyola, RNE, Xarxa Europea de Ràdio, Catalunya Ràdio, etc. El grup compta amb huit discos i està treballant en el seu pròxim llançament.

Marian Rosa Montagut, fundadora i directora d’Harmonia del Parnàs, inicia els seus estudis musicals en València, obtenint la titulació de piano en el Conservatori Superior Joaquín Rodrigo, estudis que compagina amb els universitaris, llicenciant-se en Filosofia per la Universitat de València. S'especialitza en música antiga i barroca, finalitzant els estudis superiors de clavecí amb J.L. González Uriol en el Conservatori Superior de Música de Saragossa. Paral·lelament, estudia clavecí i baix continu amb Albert Romaní i Eduard Martínez.  És la directora del Centre d'Investigació i Difusió Musical TEMPUS.

 

 

Dades

26/03/2023 - 12:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal