HUI:
Divendres 26 de Abril de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
20 de febrer a les 18:30h.
Big Bang Dones. Feminismes en la praxi
Ciutats amb perspectiva de gènere
Cinema i debat en el MuVIM
Gratuïta
Fit for English speakers
  • Citizen Jane: Battle for the city
    Citizen Jane: Battle for the city
Quants anys caldrà esperar perquè la planificació del nostre entorn tinga en compte a tots els que habiten en ell? Projecció del film «Citizen Jane: Battle for the City» i taula redona posterior amb Eva Álvarez i Adriana Ciocoletto.

Les ciutats van ser i són pensades per homes, perquè des de l'Antiguitat eren ells els qui estaven legitimats per a participar en els assumptes públics, confinant a les dones a la vida domèstica i l'àmbit privat. No és d'estranyar que les urbs siguen poc amables per a dones, xiquets o majors: els accessos, la mobilitat i els espais públics no estan pensats per a tota mena d'habitants. Amb la industrialització, la dona s'ha incorporat progressivament a la vida laboral, però encara li estan vetats certs espais de deliberació pública i professional, com el disseny de les ciutats. L'urbanisme «feminista», sorgit després de la segona onada del feminisme americà, pretén adaptar les ciutats a les diferents necessitats segons gènere i edat. Encara que va sorgir en els anys 70, les seues idees continuen plenament vigents a l'hora de concebre una ciutat amb perspectiva de gènere. Una utopia possible que no es realitza, simplement, per falta de voluntat.

 

 

► Pel·lícula 'Citizen Jane: Battle for the City' Matt Tyrnauer, EEUU, 2016, VOSE, 92’

Com una dona, periodista sense carrera universitària acabada i mare de tres fills, va aconseguir parar alguns dels projectes urbanístics més rellevants de ciutats com Nova York i Toronto? En Mort i vida de les grans ciutats (1961) Jane Jacobs — algú a qui els seus enemics tractaven de menysprear qualificant-la de «una simple mestressa de casa»— va alertar de les conseqüències irreversibles d'una planificació exclusivament centrada en factors economicistes, enfrontant-se entre altres a Robert Moses, un poderós constructor amb gran influència política. Aquest documental reconstrueix aquella peripècia hercúlia.

20/02/2019
Afegir al calendari
Activitat gratuïta

Accés lliure fins a completar l’aforament.

Les entrades començaran a repartir-se 30 minuts abans en el punt d’informació del museu.

Taula redona

Eva Álvarez (València, 1963) és arquitecta, professora de la Universitat Politècnica de València (UPV). És co-autora de «Hàbitat i societats: la incorporació de la perspectiva de gènere en el Pla General Estructural de Castelló» (2018).

Adriana Ciocoletto (Buenos Aires, 1971) forma part del Col·lectiu Punt 6, grup que treballa en l'aplicació de la perspectiva de gènere en l'urbanisme i l'arquitectura, principalment a Catalunya, Espanya i Amèrica Llatina. Dins del grup ha desenvolupat consultories, treballs de recerca, projectes de cooperació i nombrosos tallers participatius.

Dades

20/02/2019 - 18:30

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal