HUI:
Divendres 25 de Setembre de 2020 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenge 27 de setembre (12h)
Concerts al MuVIM
BEYOND THE VIOLIN
Mª Carmen Antequera I Gregorio Jiménez
Gratuïta
Concert de violí de Mª Carmen Antequera, una de les violinistes del panorama espanyol més compromeses amb la música actual. A «Beyond the violin» el so de l'instrument de corda s'enriqueix amb els sons creats per l'electrònica, que correran a càrrec de Gregorio Jiménez.

Ástor Pantaleón Piazzolla (Mar del Plata, 1921 — Buenos Aires, 1992) va ser un bandoneonista i compositor argentí. Quan va començar a fer innovacions en el tango —pel que fa al ritme, timbre i harmonia— va ser molt criticat pels tanguistes de la «vella guàrdia». Fins a Piazzolla la rítmica del tango no presentava variants en la mètrica sinó en el temps, en els canvis de velocitat en el curs de la interpretació; amb Piazzolla la rítmica del tango s'enriqueix en la mateixa escriptura. El conjunt complet dels estudis tanguístics escrits per a flauta o violí sol van ser escrits a París el 1987.


Philip Glass (Baltimore, 1937), nord-americà, s'ha definit a si mateix com un compositor de música basada en estructures repetitives. Va ser el seu treball amb Ravi Shankar i la percepció del ritme additiu en la música índia allò que el va conduir al seu singular estil. Knee play 2 és una obra escrita com a interludi dins de la seua gran òpera Einstein on the beach, de cinc hores de durada.


Arne Nordheim (Larvik, 1931 — Oslo, 2010) va ser un compositor noruec. La seua producció musical se centra en temes de solitud, mort, amor i paisatge. Partita für Paul (1985) va ser encarregada pel Henie-Onstad Kunstsenter, d’Oslo, per a la gran exposició «Klee and Music» del 1985. L'obra consta de cinc moviments per a violí sol i cinc imatges del pintor suís Paul Klee de les quals Nordheim extreu els seus títols.


Gregorio Jiménez (València 1960). L'obra Waves va ser escrita per a la violinista Mª Carmen Antequera i estrenada al Festival d'Electroacústica de València el 2016. En l’obra Waves, mitjançant les ones sonores generades pel violí, es controlen diferents paràmetres de la imatge i l’electrònica.


Mauricio Sotelo (Madrid, 1961). Fragmentos de Luz, per a violí i electrònica, va ser fruit del treball del compositor amb la violinista Mª Carmen Antequera i amb el realitzador de l'electrònica Fernando Villanueva. El violí se suspén en l'espai per la «llum» espectral de la transformació electrònica en viu.

 

Important: Restriccions especials d'aforament pel Covid-19. Les entrades començaran a repartir-se a les 11h. Sense entrada no es podrà accedir a la Sala d'Actes.

27/09/2020
Afegir al calendari

Restriccions especials d'aforament per la Covid-19

Les entrades es repartiran des de les 11 h al vestíbul del museu

Sense entrada no es podrà accedir a la Sala d'Actes

Cal dur posada la mascareta durant tot el concert

Cal estar assegut i no moure la cadira durant tot el concert

Cal guardar en tot moment la distància social i fer ús del gel hidroalcohòlic

 

Mª Carmen Antequera és una de les violinistes del panorama espanyol més compromeses amb la música actual. No debades ha participat en moltes estrenes d'obres dels més prestigiosos compositors vius, tant espanyols com estrangers. Ha sigut guardonada amb el Premio Nacional de Música 2005 i amb el Premio Importante concedit pel diari Levante—EMV com a violí solista del Grup Instrumental de València. També ha guanyat el primer premi de la novena edició del concurs de violí Martínez Báguena, entre molts altres guardons.

 

Gregorio Jiménez és Catedràtic del Conservatori Superior de Música de València, fundador i director del Laboratori (LEA) d'este centre educatiu des de la seua creació el 1995. Va ser president de l'AMEE (Asociación de Música Electroacústica de España) i director del Festival Internacional Punto de Encuentro del 2006 al 2014. Va participar activament en la CIME/UNESCO (Confederación Internacional de Música Electroacústica), on va exercir els càrrecs de conseller —del 2009 al 2011— i de secretari —del 2011 al 2014.

Dades

27/09/2020 - 12:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal