HUI:
Dissabte 20 de Octubre de 2018 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Divendres 15 de desembre a les 19h
Projecció del film d'Aki Kaurismäki
«La xica de la fàbrica de mistos»
Entrada gratuïta fins a completar l'aforament
Activitat Gratuïta
  • «La xica de la fàbrica de mistos»
    «La xica de la fàbrica de mistos»
Projecció de la pel·lícula «La xica de la fàbrica de mistos» (Finlàndia-Suècia, 1990, 69`) d'Aki Kaurismäki. Activitat relacionada amb l'exposició de Marta Beltrán, guanyadora de l'III Premi de Dibuix DKV-MAKMA, a qui el film ha servit d'inspiració per crear l'obra premiada. Després de la projecció, hi haurà un col·loqui. Entrada lliure i gratuïta fins a completar l'aforament de la sala.

Iris és una jove solitària que té un treball sense futur en una fàbrica de mistos realitzant una tasca rutinària, mecànica i deshumanitzadora. Quan arriba a casa ha de suportar al seu pervers padrastre (Esko Nikkari) i la falta d'afecte de la seua mare (Elina Salo), als quals no obstant això manté. Per les nits ix a ballar intentant divertir-se i trobar parella, però mai té molta sort. Però quan es queda embarassada després d'un flirt d'una nit amb un home que pensava que era una prostituta, decideix que això ja és el súmmum i planeja la seua venjança.

Tercer lliurament de la trilogia «del proletari»,en la qual el realitzador ofereix una visió panoràmica de les penúries, condicions de vida i angoixes existencials de la classe obrera finlandesa

Tercer lliurament de la trilogia «del proletari» (al costat d'Ombres en el paradís i Ariel), en la qual el realitzador ofereix una visió panoràmica de les penúries, condicions de vida i angoixes existencials de la classe obrera finlandesa. En aquest cas, però, el director finlandés Aki Kaurismäki subratlla encara més la seua habitual laconicitat fílmica amb una posada en escena sòbria i depurada, tant per la parquedat de les imatges com per la sobrietat interpretativa dels actors. Bona prova d'aqueix estil és la seqüència inicial de la pel·lícula, en la qual Kaurismäki recrea cinematogràficament —en una ostentació de les seues habilitats per al muntatge— el procés de fabricació d'un misto, des del tronc que serveix de matèria primera fins a l'empaquetat final de la cadena de muntatge, rematat amb la presència de la protagonista d'aquesta història de solitud i desamor, que compareix en l'escena com a última baula del procés. Com una peça més —però secundària— en l'entramat mecànic de la fàbrica. I també en el de la seua pròpia vida, de la qual intenta escapar llegint —com una moderna Bovary proletària— novel·les barates de la Comtessa Angelika, personatge de ficció creat pels escriptors Serge i Anne Golon.

La pel·lícula ha inspirat Marta Beltrán (Granada, 1977) per a crear l'obra guanyadora del III Premi de Dibuix DKV-MAKMA que s'exposa en la Sala Alta del museu, el títol de la qual també està inspirat en la pel·lícula i en un conte de fades de l'escriptor danés Hans Christian Andersen. L'artista participarà en un col·loqui posterior a la projecció, ensems amb Salva Torres i José Ramón Alarcón San Martino —membres de la revista d'arts visuals i cultura contemporània MAKMA— en el que reflexionarà sobre les influències i postulats de l'obra premiada.

 

  • Seqüència inicial de la pel·lícula
    Seqüència inicial de la pel·lícula
15/12/2017
Afegir al calendari
Entrada gratuïta

fins a completar l'aforament

Director: Aki Kaurismäki
Títol Original: Tulitikkutehtaan tyttö
Any: 1990
País: Finlandia-Suecia
Productores: Villealfa Filmproductions / The Swedish Film Institute / Finnkino
Duració: 69 min.
Format: Color - 1.85:1
Guió: Aki Kaurismäki / Fotografía: Timo Salminen
Repartiment:  Kati Outinen, Elina Salo, Esko Nikkari, Vesa Vierikko, Silu Seppälä, Reijo Taipale

Horari

15/12/2017 - 19:00

Lloc

Sala d’actes

Idioma

VOSE
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal