HUI:
Dimecres 12 de Juny de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diverses dates
Visita guiada
Visites guiades | «Mare dels Desemparats»
Cicle expositiu
Gratuïta
  • Mare dels Desemparats
    Mare dels Desemparats
Durant els pròxims mesos el MuVIM ofereix diverses visites guiades al cicle expositiu «Mare dels Desemparats» per a repensar i reflexionar sobre la història i les tradicions valencianes —les silenciades i les exaltades— mitjançant dinàmiques participatives i lúdiques adaptades a cada públic i treballant temes diversos com ara la devoció, la solidaritat, la marginació o el poder.

El MuVIM ofereix diverses visites guiades al cicle expositiu «Mare dels Desemparats» que es divideix en tres recorreguts:

El primer —DELS MARGES AL CENTRE—  parla de la migració geogràfica de la imatge en el si de la trama urbana, traslladada des dels marges —el sud de la muralla gòtica— fins al nucli emblemàtic de la ciutat, a la vora del palau arquebisbal, la seu, la Generalitat i l’antic Ajuntament.

El segon —DEL CENTRE AL CIM— analitza el canvi d'estatus i reconeixement institucional de la imatge que, promoguda per les instàncies competents de l'Esglèsia catòlica, es feia ressò del relleu social de l'advocació, en un context històric de forta impregnació religiosa de la vida cívica i política.

El tercer —LA IMATGE MULTIPLICADA— evoca la pervivència i presència mediàtica de la Mare de Déu dels Desemparats en la devoció i cultura popular més actuals, sobretot a través de l’art kitsch i el merchandising religiós.

La duració de la visita és d'1h i 15 min aproximadament. Activitat gratuïta amb reserva prèvia en el telèfon 963 883 730, o escrivint a didactica.muvim@dival.es. Es pot concertar una visita en grups tancats (màxim 20 persones), de dimarts a divendres (matí o vesprada) escrivint a didactica.muvim@dival.es.

19/01/2019 a 3/03/2019
Afegir al calendari
Activitat gratuïta. Places limitades

Reserva prèvia cridant al telèfon 96 388 37 30 o escrivint a didactica.muvim@dival.es

- 1h i 15 min de durada
- Màxim 30 persones per visita
- Activitat gratuïta amb reserva prèvia
- Es pot concertar una visita en grups tancats (màxim 20 persones), de dimarts a divendres (matí o vesprada) escrivint a didactica.muvim@dival.es

Dades

19/01/2019 - 18:00

Lloc

Sala Parpalló
Sala Alfons Roig
Sala Alta
ACTIVITATS RELACIONADES
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal