HUI:
Dijous 09 de Maig de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenge 25 d'abril a les 12 h
CONCERTS AL MuVIM
Sinergies
Concert a càrrec de Luis González Martí (trompeta); Carlos Gil Ferrer (trombó); Pepe Gallego Jiménez (piano)
Gratuïta
Fit for English speakers
Concert oferit per Luis González Martí (trompeta), Carlos Gil Ferrer (trombó) i Pepe Gallego Jiménez (piano) en el qual s'interpretaran peces d'autors contemporanis com Ricardo Mollá Albero (1992), Miguel Guerra Arévalo (1967), Enrique Crespo (1941), R. Pascual-Vilaplana (1971) i Jean-François Michel.

La creació de «Incidentes en Zestoa. Finale: La mañana», peça essencialment programàtica, s’emmarca dins d'una vivència real del mateix compositor. Narra els fets esdevinguts durant la trobada d'una anònima jove orquestra en la localitat basca de Zestoa. La idíl·lica estada en un balneari centenari es torna un caos en arribar la nit: els incidents de Zestoa sorprenen tant hostes com guardes. Ricardo Mollá Albero Va estudiar trombó i composició en el Conservatori Superior de Música d'Alacant, l'Hochschule für Musik und Medien Hannover (Alemanya) i a la Juilliard School de Nova York. Com a compositor, en la seua música existeix un gust especial per l'experimentació rítmica sense renunciar a l'ús de la melodia com a pilar constitutiu i estructural de la seua obra.

«Klezmeralda» és la contracció de Klezmer i Esmeralda. La música de Klezmer procedeix del folklore de la tradició jueva dels països de l'est que ha travessat els continents i els temps. Esmeralda és l'heroïna de la novel·la Notre-Dame de París de Victor Hugo. Jean-François Michel, l’autor de la peça, ha afirmat que «la musique c’est d’abord l’émotion… et puis le reste» (La música és abans que res emoció ... i després la resta). Va estudiar al Conservatori de Friburg (Suïssa). En 1975 va ser guardonat amb la Medalla de Bronze en el Concurs Internacional de Música de Ginebra. De 1976 a 1986 fou trompeta solista de l'Orquestra Filharmònica de Munic (Alemanya). Des de 1986 és professor de diversos conservatoris: Friburg, Ginebra i Lausana. De manera gradual, la composició s'ha convertit en la seua activitat principal.

La sensació del resplendor del migdia o els matisos que acompanyen a la llum durant els diferents estadis del dia va ser una constant en els pintors de les avantguardes de principis del segle XX, focalitzats a França. L'obra «The bright sunshine» vol evocar eixes sensacions, eixe colorit que produeix l’albada. La peça està dedicada al trompetista Luis González i el trombonista Carlos Gil. Miguel Guerra Arévalo va estudiar als Conservatoris de València, Madrid, Versalles i Pescara. Entre els seus professors en l'àmbit de la direcció destaquen David Shallon, Jesús López Cobos, George Pehlivanian i Josep Pons.  

Per la seua banda, «Sinergies» és una fantasia per a dolçaina, trombó i piano que parteix de l'encàrrec que en el seu moment van fer a l’autor Carlos Gil, trombonista, i Xavier Richart, dolçainer. En ella es vol parlar d'un temps de sinergies, un temps per a concordar anhels i enllaçar destinacions. I tot per a fer bellesa. La versió per a fiscorn, trombó i piano va ser escrita per al Festival SBALZ de l'any 2015. L’autor de la peça, José Rafael Pascual-Vilaplana, ha sigut alumne de mestres com Jan Cober, Eugene Corporon. Karl Österreicher, Yuji Yuhasa, Hans Graf, G. Pérez Busquier o Javier Darias. Des de 2015 és director titular de la Banda Municipal de Bilbao i des de 2018 comparteix titularitat amb la Banda Municipal de Barcelona. Des de 2012 és principal director convidat de la Banda Simfònica Portuguesa de Porto. Ha guanyat diversos premis Internacionals.

Jean-François Michel diu respecte a la partitura d’«Eastwind» que va ser inspirada pel folklore musical dels Balcans i dels gitanos. Estes melodies populars naveguen lliurement entre les maneres major i menor, entre ritmes endimoniats i cantarelles. Una música plena d'energia i de sentiments.

«Fogo da mulata» és, en canvi, una Samba lenta inspirada en el folklore tradicional brasiler, composta inicialment per a dos trombons i grup de metalls. Perfecte coneixedor de l'instrument, Crespo ofereix a l'instrumentista clàssic la possibilitat d'afrontar un estil molt més popular. Enrique Crespo és trombonista, arranjador i membre fundador del German Brass Ensemble. Va estudiar música i arquitectura a Montevideo i Buenos Aires. Una beca d'estudi li va permetre traslladar-se a Berlín en 1967. Va estudiar trombó i composició en la Facultat de Música d'esta ciutat. Sempre va mantenir la seua dedicació als gèneres del jazz i el folklore amb el mateix entusiasme i amor que a l'anomenada música seriosa.

 

 


 

 

 

25/04/2021
Afegir al calendari

Restriccions especials d'aforament per la Covid-19

Les entrades es repartiran (màxim dos entrades per persona) a partir de les 11 h al vestíbul del museu

Sense entrada no es podrà accedir a la Sala d'Actes

Cal dur posada la mascareta durant tot el concert

Cal estar assegut i no moure la cadira durant tot el concert

Cal guardar en tot moment la distància social i fer ús del gel hidroalcohòlic

Luis González Martí és un dels trompetistes espanyols més destacats. . Com a solista desenvolupa una important activitat amb l'organista Roberto Fresco, amb el qual ha gravat un CD, Luz Barroca, on s'inclouen obres barroques i contemporànies. Forma duo estable amb el pianista Pepe Gallego, amb el qual ha recuperat i gravat el repertori més important per a trompeta dels compositors espanyols dels segles XX i XXI. Des de 2003 és professor de trompeta en el Centre Superior de Música del País Basc Musikene a Sant Sebastià, activitat que compagina amb el seu treball interpretatiu com a solista. Toca en exclusiva amb trompetes Stomvi.

Carlos Gil Ferrer va estudiar en els Conservatoris Superiors de València i Madrid, on va obtenir els títols de Professor Superior de Trombó i Bombardí amb Premi d'Honor en les dues especialitats. Té publicats els CD Carlos Gil Ferrer, trombó, amb obres per a trombó i electrònica (ARS HARMONICA AH 192), Multaqa (SB Produccions 016), amb la col·laboració d’Spanish Brass, Ensemble Espai Sonor, 2i2 Quartet i Stomvi Trombone Ensemble i Sinergies, amb Luis González. En l'actualitat és professor de trombó del Conservatori Municipal José Iturbi de València i al costat d'Inda Bonet (Spanish Brass) de l'Aula de trombó (www.auladetrombon.com). Toca amb trombons A. Courtois.

Pepe Gallego Jiménez va realitzar els seus estudis en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid amb Almudena Cano. Becat per Joventuts Musicals i el Ministeri d'Afers exteriors, va perfeccionar els seus estudis en l'Acadèmia Férénc Liszt (Budapest) amb Marta Gulyas i a Amsterdam amb Jan Wijn. Ha sigut guardonat amb primers premis en diferents concursos tant d'àmbit nacional com internacional. En l'actualitat és professor del Centre Superior de Música del País Basc, Musikene.

 

Dades

25/04/2021 - 12:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal