HUI:
Dilluns 02 de Octubre de 2023 /
Tancat
Fins al 19 de novembre
Art Urbà
El joc
Dridali
Gratuïta
El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM) estrena la nova intervenció efímera que ocuparà el Mur del museu. En aquesta ocasió es tracta de l’obra ‘El joc’, de l’artista urbà Adrián Mateo, més conegut com a Dridali. Un mural que pretén representar de forma visual el benefici de les diferents formes de jugar, en un moment en què l’abús descontrolat de les xarxes socials, les noves tecnologies i la pressió curricular a les escoles disminueixen la quantitat, qualitat i temps de joc dels i les més menudes.
L’obra de Dridali se centra en la creació de rostres de persones amb un estil hiperrealista que el caracteritza, emprant principalment la tècnica de l'esprai acompanyada de la pintura plàstica. La seua obra no és només una simple reproducció d’una fotografia, sinó que busca representar l’expressió perfecta de la persona retratada i convertir l’espai públic en un espai de reflexió. 
 
‘El joc’ busca eixa reflexió a partir de l’experiència d’uns amics a un barri obrer i humil de Windhoek, la capital de Namíbia, on els xiquets els animaren a descobrir “el seu joc”, que consistia, simplement, a saltar sobre un neumàtic, que feien servir de trampolí, per a impulsar-se i fer una tombarella en l’aire. Una narració i unes fotografies que, en paraules del mateix Dridali, “em van fer sentir molt identificat amb el que jo havia viscut i amb el que volia transmetre en la meua obra, malgrat que les diferències culturals són molt notables”.
 
L’artista valencià considera que “les noves generacions estan sofrint les conseqüències d’una societat cada vegada més artificial i ambiciosa que utilitza la pantalla per a callar el plor, creant limitacions i fent als xiquets i xiquetes cada vegada més insegurs i menys lliures”. De la necessitat de reivindicar el joc “com espai de llibertat, experimentació i aprenentatge” naix aquest mural que es podrà visitar al vestíbul del MuVIM fins al 10 de setembre. 
 
 
Fotografia de Jesús Amable Gil Altaba
9/07/2023 a 19/11/2023
Afegir al calendari
Dridali

Adrián Mateo (Dridali) (València, 1995). És un artista plàstic i muralista. Va començar la seua trajectòria artística l'abril del 2017 i, el que va començar com un hobby, s'ha convertit en la seua forma de vida. És graduat en Mestre en Educació Primària per la Universitat de València i va ser en el seu període universitari quan va descobrir la pintura mural. La seua obra es pot trobar en diferents localitats d'Espanya i països com ara França, Suècia, Andorra, Alemanya, Kosovo o Sri Lanka. Els últims anys ha dut a cap diferents projectes educatius en diverses escoles de València, el Marroc i el Senegal, on l'art es converteix en una eina d'inclusió social.

 

Lloc

Vestíbul del Museu
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal