HUI:
Dilluns 16 de Setembre de 2019 /
Tancat
Des de setembre fins a desembre
Nostres i il·lustres
Programa didàctic de difusió de personatges il·lustrats valencians
Gratuïta
El MuVIM és un museu consagrat a preservar i donar a conéixer les idees que han fet possible el món modern. Amb aquest objectiu encetem «Nostres i il·lustres», un nou programa didàctic de difusió de personatges il·lustrats valencians no massa coneguts per la societat.

La Il·lustració fou un moviment filosòfic i cultural del segle XVIII que accentuava el predomini de la raó humana i la creença en el progrés. Els líders intel·lectuals considerats com il·lustrats tenien el propòsit de capitanejar el món allunyant-lo de les supersticions i irracionalitats per a acostar-lo al progrés i a la prosperitat.

En aquest període, també anomenat Segle de les Llums, els noms europeus més destacats que representaven aquest moviment són fàcilment recordats, com ara Voltaire, Montesquieu, Rosseau, Diderot, Hume, Kant, Mary Wollstonecraft, Olympe de Gouges i molts més que marcaren un abans i un després en totes les ciències, pensaments i ideologies d’Occident.

Com a moviment internacional també va arribar a Espanya, i a les nostres terres valencianes disposem d’una bona mostra d’il·lustrats com ara el polígraf Gregori Mayans i l’historiador Juan Bautista Muñoz, el metge i filòsof Andreu Piquer, l’astrònom i matemàtic Jorge Juan, el botànic Cavanilles i l’escriptor Juan Andrés. Però també van haver-hi molts il·lustrats que no han estat tan reconeguts i en aquest sentit hem preparat una selecció molt especial per a donar una visió de la diversitat intel·lectual i professional valenciana del moment.

D’aquesta manera, durant l’última part de l’any dedicarem cada mes a presentar a un personatge il·lustrat valencià destacat en una àrea de coneixement diferent:

Simón de Rojas Clemente, rellevant botànic, director del Real Jardín Botánico de Madrid i partícep del primer liberalisme; Joaquim Manuel Fos, industrial i gran coneixedor de la producció i comercialització de la seda; Isabel Ferrer Giner, filàntropa i fundadora de la Casa de la Enseñanza de Castelló i l’alacantí Francisco Javier Balmis, metge i difusor de la vacuna contra la pigota.

15/09/2019 a 31/12/2019
Afegir al calendari
Entrada lliure

Tallers dirigits a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys.

No cal reserva prèvia.

Tallers programats

La botànica de Rojas Clemente. Taller de cianotípia.

Joaquim Manuel Fos i la seda valenciana. Taller de dissenys tèxtils.

  • Diumenge 6 d'octubre. 11.30 h.
  • Diumenge 20 d'octubre. 11.30 h.
  • Diumenge 27 d'octubre. 11.30 h.

Isabel Ferrer i altres dones il·lustres valencianes

  • Diumenge 10 de novembre. 11.30 h.
  • Diumenge 17 de novembre. 11.30 h.
  • Diumenge 24 de novembre. 11.30 h.

La volta al món amb Francisco Javier Balmis

  • Diumenge 15 de desembre. 11.30 h.
  • Diumenge 22 de desembre. 11.30 h.
  • Diumenge 29 de desembre. 11.30 h.

 

Per a més informació consultar al Departament de Didàctica telefonant al 96 388 37 68 o enviant un correu electrònic a didactica.muvim@dival.es

Dades

15/09/2019 - 11:00

Lloc

Vestíbul del Museu
Exteriors del museu
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal