HUI:
Dimecres 26 de Febrer de 2020 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Des de setembre fins a desembre
Programa didàctic
Nostres i il·lustres
Personatges il·lustrats valencians no sempre reconeguts
Gratuïta
El MuVIM és un museu consagrat a preservar i donar a conéixer les idees que han fet possible el món modern. Amb aquest objectiu es presenta «Nostres i il·lustres», un nou programa didàctic de difusió de personatges il·lustrats valencians no massa coneguts per la societat.

La Il·lustració fou un moviment intel·lectual del segle XVIII el propòsit del qual era combatre, mitjançant la raó i la ciència, les supersticions i irracionalitats que imperaven en la societat, apostant pel progrés i la prosperitat

Els noms europeus més destacats que representaven aquest moviment, també conegut com a Segle de les Llums, són fàcilment recordats en l'actualitat: Voltaire, Montesquieu, Rosseau, Diderot, Hume, Kant, Mary Wollstonecraft, Olympe de Gouges i molts més que marcaren un abans i un després en totes les ciències, pensaments i ideologies d’Occident.

Com a moviment internacional també va arribar a Espanya, i concretament, a les nostres terres valencianes disposem d’una bona mostra d’il·lustrats com ara el polígraf Gregori Mayans i l’historiador Juan Bautista Muñoz, el metge i filòsof Andreu Piquer, l’astrònom i matemàtic Jorge Juan, el botànic Cavanilles i l’escriptor Juan Andrés. Però també va haver-hi molts il·lustrats que no han estat tan reconeguts i en aquest sentit des del MuVIM s'ha preparat una selecció molt especial per a donar una visió de la diversitat intel·lectual i professional valenciana del moment. D’aquesta manera, cada mes es treballarà la figura d’un il·lustrat valencià destacat en una àrea de coneixement diferent.

Simón de Rojas Clemente, rellevant botànic, director del Real Jardín Botánico de Madrid i partícep del primer liberalisme; Joaquín Manuel Fos, industrial i gran coneixedor de la producció i comercialització de la seda; Isabel Ferrer Giner, filàntropa i fundadora de la Casa de la Enseñanza de Castelló i l’alacantí Francisco Javier Balmis, metge i difusor de la vacuna contra la pigota.

15/12/2019 a 30/12/2019
Afegir al calendari
Entrada lliure i gratuïta

Tallers dirigits a xiquets i xiquetes de 5 a 12 anys.

Places limitades a 30. El grup es conformarà per ordre d’arribada al Punt d’Informació del vestíbul del MuVIM. No cal reserva prèvia.

Tallers programats

La botànica de Simón de Rojas Clemente. Taller de cianotípia.

  • Diumenge 15 de setembre. 11.30 h.
  • Diumenge 22 de setembre. 11.30 h.
  • Diumenge 29 de setembre. 11.30 h.

Joaquín Manuel Fos i la seda valenciana. Taller de dissenys tèxtils.

  • Diumenge 6 d'octubre. 11.30 h.
  • Diumenge 20 d'octubre. 11.30 h.
  • Diumenge 27 d'octubre. 11.30 h.

Isabel Ferrer i altres dones il·lustres valencianes

La volta al món amb Francisco Javier Balmis

 

Per a més informació consultar al Departament de Didàctica telefonant al 96 388 37 42 o enviant un correu electrònic a visitas.muvim@dival.es

Dades

15/12/2019 - 11:30

Lloc

Vestíbul del Museu
Exteriors del museu
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal