HUI:
Dimarts 16 de Abril de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenge 26 de maig a les 12h
Concerts al MuVIM
Harmonie Ensemble-Orchestra. Contemporanis, ara
Apropar-se a la música d ́orquestra coetània
Gratuïta
Fit for English speakers
  • Harmonie Ensemble-Orchestra. Contemporanis, ara
    Harmonie Ensemble-Orchestra. Contemporanis, ara

No caldria insistir en la importància de la música dels nostres dies: igual que s’esdevé amb la literatura, la pintura o el cinema, el nostre temps compta amb la seua pròpia música, que no sempre ocupa en els auditoris el lloc que li correspon. Aquest concert vol ser una mostra de la varietat d'estils que conviuen hui dia. The Light... that Emanates... from... You (2019), de David Antolín, és una peça per a orquestra de corda nascuda de la contemplació de la llum, mentre que Dreams. Fantasia per a saxo soprano i orquestra de corda (1998), de Teodoro Aparicio-Barberán, és una obra bitemàtica construïda fonamentalment sobre dues escales modals. L'obra va ser estrenada a Quart de Poblet el 1999, dirigida per l’autor i amb Sara Rodríguez Segura com a solista, a qui està dedicada. Rain, Steam and Speed I (2019), de José M. Fayos-Jordán, és la primera peça d'un cicle d'obres que tenen al saxo com a protagonista. El seu títol replica el del famós quadre de Turner i la tècnica pictòrica és l'element generador del material sonor. L'obra està dedicada a David Pons. Discantus (1995-1998), de Vicente Roncero, està escrita per a orquestra de corda. El seu títol — que, etimològicament, parla d'una veu per sobre de les altres— fa referència a la polifonia medieval. A l’obra, tot partint d'una primitiva polifonia, se succeeixen diferents llenguatges, formant un mena de collage. Relieves per a orquestra de corda (2005), de José Alamá Gil, va ser premiada en el V Concurs Internacio- nal de Composició Isla de la Gomera i se centra en espais d’aqueixa illa. L'orquestra de cambra de Sant Sebastià la va estrenar el 2005 i ha estat interpretada per la Sinfonietta de París en la capital francesa.


David Pons, saxo, nascut a Tavernes de la Valldigna el 1984, es llicencia en Pedagogia i Interpretació del Saxofó amb Matrícula d'Honor. Màster en Gestió Cultural i en Recerca i Interpretació Musical, ha sigut premiat en nombrosos certàmens de Joves Intèrprets. Com a solista ha actuat en la Sala de Càmera de l'Auditori Nacional de Música de Madrid o el Palau de la Música de Barcelona. Ha publicat Original (2015) amb l'Octavia Saxophone Quartet i Alma (2017) amb la pianista Sonia Sifres.


Pascual Cabanes, director, naix a Llíria el 1985. Obté el títol superior de Trompa, però també es llicencia en Direcció de Banda i en Direcció d'Orquestra i és Màster en Recerca Musical. És director titular de l'Orquestra Jove i Orquestra Simfònica de la Unió Musical de Llíria, director artístic i musical d'Harmonie Ensemble- Orchestra i director pedagògic i coordinador de l'Acadèmia Internacional de direcció d'Orquestra José Collado. També és director assistent de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV i director resident de la Semana de la Música Religiosa de Conca.  

26/05/2019
Afegir al calendari
Entrada gratuïta

Aforament limitat

Intèrprets:

Harmonie Orchestra.

Violins 1: Juan Carlos Alborch, Julio Pino, Pablo Badenas i Mara Manuel
Violins 2: Vicente Taroncher, Carlos V. Durá, Vicente Enguídanos i José D. Enguídanos
Violes: Francisco Llopis, Víctor Portolés i Héctor Rossell
Violoncels: Manuel Santapau, Adrián González i María Fuster
Contrabaix: Germán Peris; 
Vibràfon: Carles Salvador; 
Pascual Cabanes, direcció.

Música de:

David Antolín (1974), Teodoro Aparicio (1967), José M. Fayos-Jordán (1980), Vicent Roncero (1960), José Alamà (1952).

Programa:

PRIMERA PART

The Light... that Emanates... from... You
David Antolín (1974)

Dreams (Fantasía)
Teodoro Aparicio (1967) / Saxo: David Pons

Rain, Steam and Speed I
José M. Fayos-Jordán (1980) (Estreno)

SEGONA PART

Discantus
Vicente Roncero (1960)

Relieves
Teodoro Aparicio (1967) / Saxo: David Pons

Rain, Steam and Speed I 
José Alamá (1952)
 

Dades

26/05/2019 - 12:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal