HUI:
Dimarts 16 de Abril de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Fins el 30 de gener
Exposició temporal
Francis Montesinos
50 anys. València, seda i foc
Gratuïta
  • Francis Montesinos. Fotografia: Abulaila
50 aniversari: València, seda i foc és un projecte expositiu del MuVIM que proposa una anàlisi de l’obra i la trajectòria de Francis Montesinos, que han estat determinants en el panorama de la moda espanyola.

Al llarg del seus cinquanta anys de carrera professional, el dissenyador ha contribuït d’una manera notable a l’elevat prestigi que ha assolit la passarel·la espanyola. Com ja va passar amb Balenciaga, Montesinos formula una proposta d’identitat que arrenca des de la modernitat més radical i que transgredeix el que existia fins eixe moment.

La transgressió, la ironia i el folklore enllacen el seu discurs i el recorren; l’alegria, la llibertat i la Mediterrània són la seua passió. L’obra de Montesinos és un art que neix i mor entre seda i foc, igual ho fa la seua terra, València.

Allunyat del costumisme huitcentista, el seu treball no es troba exempt d’una càrrega emocional directa i reconeguda amb els motius iconogràfics i estètics de la seua trajectòria. La força del seu llenguatge, la consistència de la seua proposta i la seua apel·lació als valors de la diferència són les seues pròpies ensenyes. La innovació, la investigació cultural i la vinculació de la tecnologia i la tècnica han conformat tot plegat un univers “montesiniano”.

Como a fill del pop, Montesinos ha begut de totes les fonts avantguardistes i populars. També el thrash ha influït en les seues col·leccions, com la de Dressater de Berlin Cultural (1988) i la ja mítica de la Plaça de Bous de las Ventas (1985), amb la presentació de la seua marca personal Made in Spain. Desfilades a vessar de cármenes, verges, pelotaris o toreros que expressen i determinen la seua identitat.

Francis Montesinos ha desenvolupat una de les carreres més excitants i significatives del panorama del disseny espanyol. Visionari, creatiu i innovador, la seua aportació ha marcat noves pautes artístiques i una estètica nova que han influït amb extraordinària intensitat tant a la indústria com a la cultura de la moda espanyola.

27/07/2020 a 30/01/2021
Afegir al calendari
Restriccions d'aforament

Degut a la situació actual, la Sala Alfons Roig està limitada a un aforament màxim de 25 persones.

El poeta Paco Brines descriu així l’obra del dissenyador:

“El festín de los colores, las tentaciones del tacto, el deslumbramiento de la belleza. Una mirada niña, entre pagana y religiosa, se ha transmutado ahora en la realización sorprendente y exaltada de la belleza del cuerpo humano. Hagamos más hermosos al hombre y a la mujer, detengamos la vida en el filo emocionante de la trastornada juventud. Y advertimos que, gracias a Francis Montesinos, hemos aprendido a amar más y mejor la vida, porque nos la ha sabido entregar con aquello que la hace más valiosa: su mágica intensidad”.

Lloc

Sala Alfons Roig
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal