HUI:
Dimarts 15 de Octubre de 2019 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Del 28 de març al 9 de juny del 2019
EXPOSICIÓ TEMPORAL
Fragments: Laura Silleras
“–Voldria que sempre fora així– va dir ell. –Sempre és només un moment– va respondre ella”
Gratuïta
  • © Laura Silleras. Quisiera que siempre fuera así...
    © Laura Silleras. Quisiera que siempre fuera así...
«La Beca Fragments té com a objecte d’estudi la realitat contemporània de la Comunitat Valenciana. L’ autor pot aproximar-se lliurement a qualsevol de les dimensions o realitats del nostre entorn sense restriccions geogràfiques ni temàtiques»

“–Voldria que sempre fora així– va dir ell [...]”,

Durant cinc anys, Laura Silleras s'ha patejat els carrers del seu veïnat per a construir una proposta fotogràfica que transcendeix l'aspecte visual i ens ofereix una forma nova d'aproximar-nos a la realitat d'un barri que està enmig del debat públic i que és fruit de tensions urbanístiques, polítiques i socials. Inspirant-se en una cita de La història interminable, de Michael Ende, la sèrie es proposa com un recorregut pel Cabanyal en el qual la idea del temps juga un paper fonamental.

Ara, l'ambiciós projecte de Silleras es materialitza en una exposició que es podrà visitar en el MuVIM des del 28 de març fins al 21 de juny de 2019.
 
Una selecció fotogràfica que, sota el títol “–Voldria que sempre fóra així– va dir ell. –Sempre és només un moment– va respondre ella.”, configura una de les peces fonamentals de Fragments, una iniciativa de la Unió de Periodistes Valencians que enguany ha premiat a Silleras amb la producció d'aquest assaig fotogràfic sobre la realitat contemporània de la Comunitat Valenciana: una beca que pretén servir de banc de proves per a investigar la relació entre els llenguatges visuals i els fets informatius i així proposar un millor ús de les imatges en aquest context.
 
 
ACTIVITATS PARAL·LELES
 
Dins del projecte Fragments s'inclouen també una sèrie d'activitats paral·leles i complementàries que es desenvoluparan dins i fora de les instal·lacions del museu en els pròxims mesos.
 
La primera de totes elles, el 28 de març, serà un bookjockey, un format nou i experimental per a mostrar i gaudir els llibres de fotografia, a l’estil d’una sessió DJ, ensenyant i mesclant llibres per a crear una història.
 
Per a aquesta edició de Fragments, Tapas Duras ens presenta un bookjockey dissenyat específicament per a acompanyar l’exposició. L'activitat es desenvoluparà en el saló d'actes del MuVIM i l'accés serà lliure i gratuïta (fins completar l'aforament).
 
Un dia després arribarà el torn de les conferències, impartides per referents de la fotografia com María Bleda, Cristóbal Hara, Laura Silleras i Ángel Álvarez. Totes les conferències són d'accés lliure i gratuït fins completar l'aforament i es desenvoluparan en el saló d'actes del museu.
 
Els dies 30 i 31 de març estaran reservats per a dos tallers simultanis. El primer d'ells, intensiu i monogràfic, abordarà la creació d’un fotollibre, tot partint d’un treball fotogràfic previ. L'activitat serà impartida per Ángel Álvarez i Ricardo Cases. L'altre taller, a càrrec de Cristóbal Hara, estarà dedicat a l’anàlisi dels projectes que aporten cadascun dels participants. En una sessió oberta al debat, Hara ajudarà a cada participant a resoldre els problemes i els dubtes de tota mena que puguen tenir i s’analitzarà la possibilitat de realitzar edicions i seqüències alternatives.
 
 
VISITES GUIADES I TALLERS

Paral·lelament, i durant el temps d'exposició, el MuVIM oferirà dos tipus de visites guiades relacionades amb el projecte de Laura Silleras. La primera, pel Cabanyal, on es desenvoluparà una versió alternativa a la visita guiada tradicional i es traslladarà al públic a la realitat que ha inspirat l’exposició “–Voldria que sempre fora així– va dir ell [...]”. 'De la realitat al museu' es farà els dissabtes al matí amb un màxim de 25 persones per grup inscrites prèviament a través del 963 883 730 o mitjançant l'enviament d'un correu electrònic a didactica.muvim@dival.es. Transport no inclòs.

Les visites a l'exposició es faran els dissabtes (11 i 18 hores) i els diumenges (12:30 hores) durant tot el mes de maig amb un màxim de 25 persones per grup i reserva prèvia telefonant al 963 883 730 o escrivint a didactica.muvim@dival.es. Totes dues visites seran gratuïtes i obertes a tot tipus de públic.

Completarà l'oferta d'activitats complementàries la programació d'un taller infantil anomenat 'Els colors d’un barri. El Cabanyal' a càrrec de Acorquevols_animació i el curs d'iniciació 'Introducció a la fotografia i el reportage' realitzat per Emilio Martí.

  • © Laura Silleras. Quisiera que siempre fuera así...
  • © Laura Silleras. Quisiera que siempre fuera así...
  • © Laura Silleras. Quisiera que siempre fuera así...
  • © Laura Silleras. Quisiera que siempre fuera así...
28/03/2019 a 9/06/2019
Afegir al calendari
Visites guiades

Places: 25

Horaris: Dissabtes (11 i 18h)  i diumenges (12.30h)  

Preu: Gratuït

Requisits: Visites amb reserva prèvia telefonant al 963 883 730, de dimarts a diumenge de 10 a 14 h i de 16 a 20 h

Sobre Laura Silleras

Laura Silleras (València, 1979) va començar amb la fotografia com a autodidacta fa més de deu anys. Mentre cursava Comunicació Audiovisual a la Universitat de València, realitzava projectes fotogràfics que combinava amb els estudis. L’any 2007 va anar-se’n a Berlín i, després, a Mèxic, amb l’objectiu de desenvolupar la seua mirada fotogràfica i aproximar-la a la fotografia documental. En 2011 es va mudar a Nova York i va treballar d’assistent de Natan Dvir i Irina Rozowsky a l’International Center of Photography (ICP).

L’any 2013 va traslladar-se a València per a elaborar un projecte documental sobre el barri del Cabanyal, en el qual va viure durant la infantesa. En 2018 se li va concedir la beca Fragments, mitjançant la qual publicarà el seu primer llibre junt amb una exposició al museu MuVIM de València en març de 2019.

Lloc

Vestíbul del Museu
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal