HUI:
Diumenge 14 de Juliol de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Tresors de la Biblioteca del MuVIM
Exposició permanent
Espai Gutenberg
Gratuïta
Fit for English speakers
Pocs homes han tingut una influència tan gran en l'esdevenir dels seus semblants com Johannes Gutenberg, aquell inquiet ciutadà de Magúncia que en els inicis del segle XV té una idea meravellosa a la consecució de la qual dedicarà la vida.

Pensava Gutenberg en les conseqüències de la seua obstinació quan buscava com poder fer llibres d'una manera ràpida que substituïra el lent i costós procés dels manuscrits? Mai ho sabrem, encara que, sens dubte, el seu invent, la impremta de tipus mòbils, és un dels quals més han influït en el transcurs de la nostra història. No sols va suposar una evolució a l'Edat Moderna, sinó que va establir un gran canvi cultural, intel·lectual i històric.

Ara, una rèplica d'aquella primera impremta presideix el nou Espai Gutengerg de la Sala Jerònima Gal·lés en el MuVIM, juntament amb una selecció d'obres de la biblioteca del museu, en una nova exposició permanent.

Aquesta premsa, que data de 1976, és rèplica exacta de l'exhibida en el Museu Gutenberg de Magúncia, ciutat alemanya on es va usar per primera vegada —cap a 1454 o 1455— la impremta de tipus mòbils. Existeix també una rèplica bessona que està exposada en el Museu de la Impremta situat en el monestir del Puig.

La iniciativa de la construcció de totes dues còpies es va deure a Ricardo Vicent Museros i l'empresa Hartman S.A., i la institució actualment propietària —l'Associació del Senat del Museu de la Impremta i de les Arts Gràfiques de València— ha considerat al MuVIM com la seu permanent idònia per a exposar i admirar aquesta reproducció d'un dels majors invents de la història.

Però aquest nou Espai Gutenberg és molt més, en ell trobarem també una cuidada mostra sobre els orígens i evolució de la impremta, «l'arma» més eficaç empleada durant els últims segles per a revolucionar la societat, i el seu producte, els llibres.

Una exposició bibliogràfica amb la qual, gràcies als fons de la biblioteca del MuVIM, destacar la transcendència de tots els oficis implicats en el món de la impremta. Un savoir-faire que salta del taller a les sales d'exposicions, passant de ser un instrument per a les arts a convertir-se en objecte museístic.

Obres de Duplessis, Derriey, Delaborde, una primera edició de la coneguda com a Encyclopédie de Diderot i D’Alembert, un facsímil de la Bíblia de 42 línies o del Tirant lo Blanch, la Encyclopédie méthodique de Panckoucke… al costat d'altres més formaran part d'aquesta nova mostra permanent que el museu ofereix en el Espai Gutenberg.

        

 

6/02/2024 a 31/12/2027
Afegir al calendari

Guia de l'exposició:

 

  • Sala Jerònima Galés
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal