HUI:
Dimarts 16 de Abril de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Pròxima sessió el 12 de juny | 17 hores
Cinema i debat
Drets socials fonamentals. Cinema al MuVIM
XV Cicle de Cinema Intergeneracional
Gratuïta
El dilluns és el dia en què, habitualment, tanquen tots els museus. Però un dilluns de cada mes, des del 13 de febrer al 12 de juny, el MuVIM obrirà excepcionalment les seues portes per a acollir la XV edició del Cicle de Cinema Intergeneracional, amb el títol «Drets Socials Fonamentals». Les projeccions tindran lloc a la Sala d’Actes del MuVIM i començaran a les 17 hores. L’entrada és gratuïta fins a completar l’aforament. Es podrà accedir al museu a partir de les 16:45 horas.

La modernitat nasqué quan se li reconegueren a l’individu una sèrie de drets inalienables simplement pel fet de ser humà, més enllà del seu estatus social, adscripció política o confessió religiosa. Però, després d’un llarg recorregut històric, de lluites, avanços i, de vegades, també retrocessos, ¿fins a quin punt aquests drets que considerem assolits estan de veritat implantats i garantits?

El MuVIM obrirà un dilluns al mes per a projectar cada pel·lícula

Des del cicle «Drets Socials Fonamentals» s’intentarà, aprofitant el potencial comunicatiu del llenguatge cinematogràfic, analitzar com d’instaurats estan realment alguns d’aquests drets, com ara la llibertat d’expressió, els drets de les dones, de la infantesa, de les persones amb diversitat funcional, la llibertat religiosa o el dret d’associació, la igualtat de gènere o els drets a la sanitat, l’habitatge, el treball i l’educació.

 

Fotograma de la pel·lícula 'Lady Bird' (Greta Gerwig, 2017)

Un espai de debat intergeneracional

La voluntat del XV Cicle de Cinema Intergeneracional és utilitzar aquest debat per a crear i compartir espais de relació i comunicació entre generacions, uns espais que, progressivament, s’han anat perdent al llarg dels últims anys. I per a propiciar eixa reflexió conjunta i intergeneracional, en el cicle es projectaran pel·lícules recents com ara ‘Lady Bird’, ‘Belfast’, ‘Uno de nosotros’, ‘El artista anónimo’ i ‘Una joven prometedora’. Cada pel·lícula anirà precedida per una breu presentació i completada amb un col·loqui posterior.

L'entrada és lliure i gratuïta

Aquesta mostra està organitzada conjuntament pel MuVIM i la FEVATED (Federació Valenciana d’Aules de Tercera Edat) i compta amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, de la regidoria d’Envelliment Actiu de l’Ajuntament de València, de la Societat Valenciana de Geriatria i Gerontologia, dels Amics de la Nau Gran, i de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació.

Títols com ‘Lady Bird’, ‘Belfast’ i ‘Una joven prometedora’

Al llarg d’aquests cinc mesos, es gaudirà de pel·lícules contemporànies que aborden diferents punts de vista al voltant dels ‘Drets Socials Fonamentals’. El dia 13 de febrer es projectarà la cinta ‘Lady Bird’ (Greta Gerwig, 2017), protagonitzada per Saoirse Ronan, Laurie Metcalf i Timothée Chalamet, i que segueix la vida d’una adolescent al llarg del seu últim any d’institut, mentre tracta de trobar el seu camí, configurar la seua personalitat i definir-se com a adulta.

El 13 de març serà el torn de ‘Belfast’ (Kenneth Branagh, 2021), un drama ambientat a la convulsa Irlanda del Nord en els seixanta, on Buddy, un xiquet de nou anys, creix en un ambient de lluita obrera, canvis culturals i odi interreligiós. La cinta compta amb un repartiment que inclou a Jamie Dornan, Caítriona Balfe o Judi Dench.

Fotograma de la pel·lícula 'Belfast' (Kenneth Branagh, 2021)

Uno de nosotros’ (Thomas Bezucha, 2020), amb Kevin Costner i Diane Lane, serà el film que centrarà la jornada del 3 d’abril. Un western adult, en el qual, després de la mort del seu fill, un xèrif retirat i la seua dona emprenen un viatge cap a Dakota del Nord per rescatar al seu net, ara sota la tutela d’una poderosa família.

Des de Finlàndia arriba, el dia 15 de maig, la pel·lícula ‘El artista anónimo’ (Klaus Härö, 2018), una història de col·laboració intergeneracional entre un avi i el seu net amb el món de l’art per teló de fons.

I, per últim, el cicle es tancarà amb la cinta britànica ‘Una joven prometedora’ (Emerald Fennell, 2020), protagonitzada per Carey Mulligan, Bo Burnham i Jennifer Coolidge, i que se centra en la vida de Cassie, una jove amb una doble vida, està disposada a venjar-se d’aquells que truncaren el seu brillant futur.

Fotograma de la pel·lícula 'Una joven prometedora' (Emerald Fennell, 2020)

13/02/2023 a 12/06/2023
Afegir al calendari

Entrada lliure i gratuïta | 17 h. | Sala d'actes del MuVIM

Es podrà accedir al museu a partir de les 16:45 h.

Porta d'accés de la Pèrgola del MuVIM

Versions doblades al castellà

Programació

Dilluns 13 de febrer | 17 h.
Lady Bird
Greta Gerwig, EUA, 2017, 94’

Dilluns 13 de març | 17 h.
Belfast
Kenneth Branagh, Regne Unit, 2021, 98'

Dilluns 3 d'abril | 17 h.
Uno de nosotros (Let Him Go)
Thomas Bezucha, EUA, 2020, 109’

Dilluns 15 de maig | 17 h.
El artista anónimo (Tuntematon mestari)
Klaus Härö, FINLÀNDIA, 2018, 91’

Dilluns 12 de juny | 17 h.
Una joven prometedora (Promising Young Woman)
Emerald Fennell, Regne Unit, 2020, 113’

Organitza

Col·labora

Dades

13/02/2023 - 17:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal