HUI:
Dimecres 12 de Juny de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenge, 24 de setembre | 12 hores
Concerts al MuVIM
Chopin. Les cartes del poeta
Daniel Ligorio, piano
Gratuïta
Aquest concert proposa un viatge a l'ànima de Fryderyk Chopin. El programa es divideix en quatre seccions: "Joventut (1810-1830)", "París (1830-1838)", "La tuberculosi. El viatge a Mallorca (1838-1847)" i "Els últims anys (1848-1849)".

Les peces seleccionades recorren aquestes quatre estacions per a què, a través de la seua música fragments de les seues cartes, puguem conéixer la persona, el compositor, l'aristòcrata, el poeta, el malalt, el distant i el genial artista durant el transcurs d'una curta però profitosa vida, que només va durar trenta-nou anys. Trenta-nou anys d'un artista que mai no es va sentir còmode enfront del públic de les grans sales, perquè s'estimava més els espais reduïts.

Chopin va viure la meitat de la seua vida fora de Polònia, a Viena, París, Mallorca, Londres. La seua obra, escrita quasi en exclusiva per a piano, mostra el seu caràcter melancòlic. "És tot tristesa", sembla que va dir Liszt de Chopin. Com tantes vegades, darrere d'una obra artística impressionant, eterna, trobem un personatge controvertit, fred, indiferent a tot el que l'envolta, irònic en excés i, potser, arquetip de l'artista romàntic.

24/09/2023
Afegir al calendari
Daniel Ligorio

És considert per la crítica un dels pianistes amb més projecció del panorama nacional. Ha realitzat recitals com a solista i amb orquestra en les sales i els festivals més prestigiosos, amb gran èxit de crítica i públic. Destaca l'opinió del compositor Xavier Montsalvatge: "l'art pianístic de Daniel Ligorio no enganya, perquè és, per damund de tot, autèntic". O la del crític Xavier Cester: "des de la inoblidable visita de Claudio Arrau, no escoltàvem un pianista tan extraordinari".

Entre els nombrosos premis que ha rebut, destaquen el concurs nacional de Joventuts Musicals d'Esapanya, el concurs de piano Infanta Cristina, el Kendall Taylor Beethoven Piano Prize, la Quilter Piano Competition, Hopkinson Gold Medal i Sydney & Peggy Shimmin Piano Prize, l'International Tournamet Competition o el primer premi del Concurs Gaetano Zinnetti a Verona.

Ha col·laborat amb el Quartet Brodsky, el Quartet Gewendhause de Leipzig, el Quartet de Praga, el Quartet Pezze Italiano, el director Marcello Biotti, Robert King, Josep Pons, etc. Des de l'any 2005 és professor de piano i música de cambra en el Conservatori Superuior de Música del Liceu de Barcelona.

Activitat gratuïta. Aforament limitat

Les entrades es repartiran una hora abans del començament del concert al Vestíbul del MuVIM.

Dades

24/09/2023 - 12:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal