HUI:
Dissabte 07 de Desembre de 2019 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Del 14 d'abril al 30 de juny de 2019
Exposició Temporal
Per les altes bastides de les flors
Moda i república
Gratuïta
  • © Eduardo Peris
    © Eduardo Peris
La història de la dona dins del període de la república espanyola, suposa una nova visualització d'ella, dels seus assoliments i avançaments socials. La seua imatge va lligada a una nova modernitat tant estètica com social, i és que en poques ocasions la indumentària ha significat tants valors: Llibertat, independència, progrés, educació i el despertar d'un moviment com el feminisme.

A partir del poemari de Miguel Hernández, ple de referències florals, mediterrànies, terrestres i lluminoses, Francis Montesinos homenatja el poeta amb una col·lecció de moda vibrant, opulenta i hedonista com un parterre de roses.

És el punt de partida per a revisar la moda de les dones en el període de la República; la seua imatge es veurà alliberada i actuarà com un espill mimètic en nous espais conquistats per al treball, l'educació, la sanitat o l'oci.

Tot això amb un denominador comú fins que esclate la guerra: l'alegria.

Una sèrie de fotografies originals de l'època representen aquests moments en diferents contextos: el carrer, el camp, l'escola, la fira, la ciutat, fins als anuncis es resolen amb models de fons tricolor per a vendre pesticides amb un somriure.

Són moments de modernitat i felicitat, poques vegades la indumentària ha significat tants valors: llibertat, independència, progrés, educació i el despertar d'un moviment com el feminisme.

Els fons fotogràfics pertanyen als arxius de Rafael Solaz i Porfirio Plaza. A ells cal afegir una sèrie d'imatges "montesinianas" realitzades pel fotògraf Eduardo Peris.


Textos: Jose Vicente Plaza

14/04/2019 a 30/06/2019
Afegir al calendari
Gratuïta

Lloc

El Cub
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal