HUI:
Diumenge 14 de Juliol de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Del 9 de març al 13 de juny
Dia Internacional de la Dona
Se acabó
Nayra López Martos
Gratuïta
Hui en dia, encara és necessari commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona, doncs la igualtat continua sense ser real i la lluita no pararà fins que siga un fet en tots els racons del món.

La trajectòria de Nayra, caracteritzada per un realisme figuratiu, es centra en el comportament i pensament humà, en la diversitat, els punts de vista, donant sempre protagonisme a la manera de veure el món, percebre'l i afrontar-lo. La reiterada utilització d'ulls i mirades, ens porta a pensar en els múltiples punts de vista que hi ha en la societat, buscant com en la pintura, matisos i valors.

Li encanta mostrar la naturalitat i l'autenticitat de les persones enfront de l'augment de la simple i buida aparença. Aquest interés es mostra en molts dels seus murals, on les protagonistes solen ser dones que tenen un passat, un pensament o una actitud, enfront de la vida, que no passa desapercebuda davant l'imaginari col·lectiu.

En aquest mural es crea un joc de mirades, una relació directa entre l'espectador i la pintura, relacionant a l'artista amb la model i a la model amb l'espectador.

Com a protagonista tenim la mirada de María Jiménez, cantant, ballaora i actriu, dona forta i valenta de personalitat imparable que ens deixà en setembre de 2023. La imatge pertany al dia en què va ressorgir com Au Fènix, amb plomes de titot real.

El mur és un agraïment a tot el llegat que ens deixà. La Fundació María Jiménez, contra la violència de gènere, un himne i sobretot, un lema: Se acabó.

9/03/2024 a 13/06/2024
Afegir al calendari
Nayra López Martos

Nayra López Martos (València, 1979). Artista plàstica, docent i muralista. Comença els seus estudis universitaris en l'any 2000 en la Facultat de Belles Arts de Sant Carles, València. El 2004 gaudeix d'una beca de col·laboració dirigida per Juan Bautista Peiró i és acceptat el seu projecte personal de Pintura i Entorn en el Col·legi Cervantes de València, mural en commemoració a "El Quixot". Es llicencia el 2005 en aquesta mateixa facultat i el 2006 supera el CAP i es matricula en el Màster Oficial de Producció Artística de la UPV, on li és concebuda la beca de col·laboració en l'administració i direcció del Màster.

El 2008 comença a treballar com a professora en l'Escola Municipal de Dibuix i Pintura de Benifaió, vocació que pot compaginar amb la seua producció artística i amb la realització d'altres cursos i tallers, destacant els de l'Escola Oficial de Mestres Tatuadors i Piercers de València, el taller "Pinta Conmigo" realitzat entre el 2012 i el 2017 per a la setmana cultural de Roquette, el taller "Abrazos con Memoria" com suport a l'exposició de Paco Roca al MuVIM, i el seu projecte "Del autorretrato al selfie" seleccionat el 2017 per a la convocatòria Tangent, del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, realitzat en el Museu de BBAA de Castelló de la Plana. El 2020 comença a desenvolupar la seua faceta com a muralista, sent seleccionada per a participar en el projecte "Dones de Ciència 2021", "Rampuda 2022" i part de l'organització de Alcubiart 2023. El 2021 rep el Premi d'Igualtat pel seu mural de "Pipi Calzaslargas" fa en Losa del Obispo. El 2021 és seleccionada en la primera convocatòria del Proyecto DAR que impulsa en la comarca dels Serrans i la porta a ser una de les fundadores i presidentes del col·lectiu de dones artistes MAR de La Serrania. El 2022 participa com una de les 14 artistes que crearen in situ l'exposició "Emergency on planet Earth" en la sala Ferreres-Goerlich del CCCC, comissariada per Vinz Feel Free i José Luis Pérez Pont. El 17 de desembre del 2022 inaugura la seua pròpia acadèmia d'art "Nayra López Martos Espai d'Art",  en el carrer Pintor Genaro Lahuerta, molt prop dels Jardins de Vivers, un lloc privilegiat on a més de donar classes compta amb un espai expositiu i ofereix diferents activitats relacionades amb l'art.

 

Lloc

Vestíbul del Museu
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal