Archivo personal d'Alfons Roig
Dia Internacional dels Arxius 2020
La presència d'arxius personals i familiars en institucions públiques, junt a una biblioteca particular o a una col·lecció museogràfica, és cada vegada més freqüent i susciten un especial interés per part dels investigadors perquè posseeixen un material inestimable per a aprofundir en la història social. A través de la correspondència i dels diaris personals es pot rastrejar la quotidianitat del dia a dia. Uns arxius pràcticament desconeguts fins que arriben a un espai públic i es posen a l'abast de l'investigador, i que hui 9 de juny, Dia Internacional dels Arxius, volem destacar.
9/06/2020

Són diversos els fons arxivístics que podem consultar a la Biblioteca del MuVIM, però sobre tots ells destaca l'arxiu personal d'Alfons Roig.

Està format per documentació privada, laboral i professional, a més de textos i notes manuscrites que realitzava per preparar classes, sermons, articles, etc. Cal destacar l'extensa correspondència que va mantenir amb artistes i intel·lectuals espanyols i europeus: María Zambrano, Emilio Prados, José Luis Cano, José Luis López-Aranguren, Manolo Molina, Josefina Manresa (vídua de Miguel Hernández), Juan Gil-Albert, Carlos Fenoll, Eugeni d'Ors, Joan Fuster, Eusebi Sempere, Andreu Alfaro, Artur Heras, Manolo Millares, Canogar, Gumbau, Kilis, Esteve Edo, Juan de Ribera Berenguer, Ángel Ferrant, Agustí Andreu, Vicent Ventura, Le Corbusier, Jeremy Fox, Hans i Marlys Fay, Manessier, Nina Kandisky (vídua de Vasily Kandisky), Roberta González (filla de Julio González), Jaques Lassaigne, etc. A més de teòlegs com Jean-Philippe Ramseyer, Hans Wittmer, els germans de la Comunitat de Taizé i els de l'abadia de Montserrat.

Conté, a més, una col·lecció gràfica formada per fotografies i postals. Entre les primeres, cal destacar tant les personals com les d'amics i coneguts; i, entre les segones, les postals que va col·leccionar al llarg de la seua vida fruit dels seus viatges per Europa, amb un important bloc dedicat a l’arquitectura religiosa, en particular la de les esglésies modernes.

Alfons Roig va ser gran amic d'artistes joves, als quals va animar perquè viatjaren per Europa i conegueren “l'art viu", l’art que estaven produint els artistes del moment. Fruit d'aquesta relació epistolar són obres originals, dibuixos i gravats, utilitzats moltes vegades com a felicitacions de Nadal i notes d'agraïment i d'amistat.

Un arxius que pots consultar en la Biblioteca del MuVIM hhttp://www.muvim.es/va/pagina/fons-documentals

Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal