HUI:
Dissabte 04 de Maig de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenge 26 de maig | 12 hores
Concerts al MuVIM
Tradició vs. modernitat
Beethoven, Guix, del Puerto, Brahms
Gratuïta
Fit for English speakers
  • Josep Maria Guix, compositor
    Josep Maria Guix, compositor
El programa conjuga tradició i modernitat en un concert per a piano, violoncel i clarinet en què s'interpretaran obres d'autors clàssics (Beethoven, Brahms) i moderns (Josep Maria Guix, David del Puerto): compositors que prestaren una especial atenció musical a la conjunció dels tres instruments. Entrada gratuïta fins a completar l'aforament.

El programa se centra en la figura de quatre compositors amb un especial interés pels instruments que constitueixen la formació d’este concert, establint un diàleg entre música tradicional i moderna amb un punt enjogassat i jovial, sempre esplendent.  De Beethoven escoltarem una obra de joventut, l’Op. 11, conegut com a Gassenhauer-Trio. Una gassenhauer («cançó popular») és una melodia senzilla que la gent interioritza fins al punt de cantussejar-la o xiular-la: això va passar amb L'amor marinaro ossia Il corsaro de Joseph Weigl (1766-1846). El tercer moviment de Beethoven n’és una variació, d’una popular ària d’esta obra.

Ludwig van Beethoven ca. 1804

 

A manera de contrast amb Beethoven —i després amb Brahms— el programa continua amb dos obres de recent creació. En primer lloc, el trio del compositor català Josep Maria Guix titulat Soroll d´aigua, inspirat en la sonoritat japonesa i els seus haikus, seguit per Dolce, del compositor madrileny David del Puerto, una peça de suggeridora factura en la qual les sonoritats de tots dos instruments —clarinet i piano— es conjuminen en una música plena de dolçor i brillantor.

El compositor David del Puerto

 

Per a finalitzar, disfrutarem d’una de les grans obres de cambra de Brahms, el seu Trio Op. 114. Deutor de la música de Beethoven i inspirat pel seu mentor Robert Schumann, Brahms desplega el seu superb mestratge en una obra que traspua nostàlgia i passió.

 

 

 

26/05/2024
Afegir al calendari

Les entrades són gratuïtes i es repartiran (màxim dos entrades per persona) a partir de les 11 h en el vestíbul del museu

Sense entrada no es podrà accedir a la Sala d'Actes

 

 

 

 

 

 

 

 

Luis Fernández Castelló és un «clarinetista d'alts recursos tècnics parells a un sentit musical de primera qualitat estètica», segons la revista Scherzo. Distingit amb nombrosos premis, destaca per les seues interpretacions de repertori clàssic i romàntic, però també té un especial interès per la música contemporània, col·laborant amb molts compositors actuals. Els seus enregistraments —The Singing Clarinet i Leonardo Balada´s Chamber Music— han rebut nombrosos elogis de la crítica.

 

 

 

 

 

David Apellániz, violoncel. Format a França amb Jacques Doué, la persona que més decisivament ha influït en la seua relació amb la música fou el mestre Xavier Gagnepain. Ha actuat com a solista amb la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, l’Orquestra Gulbenkian de Lisboa, l’Ensemble National de Lyon, l’Orquestra Simfònica de València o la de Cámara Reina Sofía, entre moltes altres formacions de primer nivell.

 

 

 

 

 

 

Carlos Apellániz, piano. Va començar els seus estudis musicals amb la pianista Françoise Doué i va perfeccionar la seua formació musical en el Conservatoire Nationale Superieur de Musique et Danse de París amb Jacques Rouvier i Pascal Devoyon. La seua sòlida carrera l’ha portat a guanyar cinc primers premis internacionals i desenvolupar una ininterrompuda activitat musical que l’ha dut a actuar per diversos països de gairebé tots els continents.

 

 

Dades

26/05/2024 - 12:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal