HUI:
Dimarts 16 de Abril de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diverses dates
Taller per a grups escolars
Tallers complementaris a l'exposició permanent
L'aventura del pensament
  • «L'aventura del pensament»
    «L'aventura del pensament»
Tallers a la carta —especialment pensats per a Instituts— sobre filosofia, ciència, evolució de la cultura i drets humans, que complementen la visita a l'exposició permanent «L'aventura del pensament». Per a concertar l'horari d'algun taller o demanar més informació és necessari cridar al 963 883 768 (de dimarts a divendres de 10 a 14h).

Diderot en l'era digital

La proposta intenta donar a conèixer la figura de Denis Diderot, i fer comprendre la importància de l'Enciclopèdia en el desenvolupament històric de la humanitat. Immersos actualment en la societat de la informació i el coneixement volem traslladar també la importància d'aprendre a informar-se, però també la nostra capacitat per a produir informació de manera responsable.

Per a açò es generarà un debat sobre l'evolució en les maneres de recopilar i difondre el coneixement, analitzant els aspectes més positius i negatius que impliquen per a la humanitat. A partir de diferents dinàmiques es reflexionarà en grup sobre les noves formes de processar, emmagatzemar i mostrar coneixements en l'era digital, el paper educatiu dels mitjans de comunicació de masses o l'ús de les noves tecnologies com democratitzadores del coneixement.

Cartografia artística dels drets humans

En el taller coneixerem i practicarem els fonaments de la Poesia Visual i l'art com a denúncia social. En un gran mapamundi realitzarem un emocionant viatge per la visió de diferents artistes visuals sobre la situació dels drets humans. Aprendrem a desxifrar les claus d'aquesta forma d'expressió artística i posteriorment, les persones participants realitzaran el seu propi poema visual.

L'art com a element dinamitzador i de denúncia en la societat que ens permetrà fer un breu recorregut històric de l'evolució jurídica dels drets fonamentals de les persones, destacant l'impuls motor dels ideals il·lustrats d'igualtat i progrés en aquest recorregut, però denunciant també les flagrants injustícies que se segueixen produint en l'actualitat.

Olympe de Gouges. Retrats per a la igualtat

La figura de Olympe de Gouges no ha sigut suficientment reconeguda en el desenvolupament històric del moviment il·lustrat i de la Revolució Francesa. Aquest taller difon la seua obra i pensament, pioners en la defensa dels drets de les dones i de minories oprimides.

L'activitat proposa un acostament reflexiu i lúdic a aquesta protagonista de la història, de manera que servisca com a instrument per a treballar qüestions d'igualtat entre dones i homes, i la situació de la dona en les societats actuals com a factor determinant per al progrés de la cultura de la pau i els drets humans.

Al mateix temps aquest espai de treball pretén fer pensar a través de l'art sobre ancestrals models de gènere que persisteixen en la societat actual i sobre com repercuteixen en les nostres relacions personals i socials.

Drets de la dona i pioneres de la pau

Proposem un taller de recerca sobre el paper de la dona en el desenvolupament de la cultura de la pau a través d'un recorregut per les dones premiades amb el Nobel de la Pau en el segle XX. A partir de l'anàlisi de diferents fotomuntatges i textos, les i els participants en el taller aniran investigant per a descobrir la personalitat i aportacions del grup de dones promotores de la pau durant el passat segle.

Les injustícies socials a les quals es van enfrontar seran represes actualitzant-se amb materials artístics i visuals que faran referència a situacions que s'estan donant hui en dia sobre cadascun d'aquells conflictes que aquestes pioneres de la pau van abordar en el passat.

Llums i ombres de la Il·lustració

Un taller lúdic i dinàmic dedicat a millorar el coneixement sobre alguns dels personatges protagonistes del període històric de la Il·lustració, amb l'objectiu d'aproximar-nos a les seues grans contribucions a les ciències, al pensament o a les arts.

També s'analitzarà el paper que va tenir la dona en aquesta època a partir de les seues figures més destacades i les raons per les quals és difícil trobar aquests referents femenins a causa de les metodologies d'estudi utilitzades per la historiografia tradicional.

El taller està basat en un joc interactiu de pistes, en el qual les i els participants hauran de descobrir a una sèrie de personatges protagonistes del període històric de la Il·lustració. (Aquest taller només es pot realitzar una vegada vista l'exposició permanent).

1/09/2018 a 31/10/2018
Afegir al calendari
Informació i reserves

informacion.muvim@dival.es o cridant al 963 883 768 (de dimarts a divendres de 10 a 14h). És necessari reservar amb antelació. Els tallers són complementaris a l'exposició permanent, és a dir, sols es pot realitzar el taller si es visita l'exposició.

Per a grups escolars

Dades

01/09/2018 - 10:00

Lloc

Aula didàctica
Exposició permanent:
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal