HUI:
Dimarts 27 de Febrer de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Diumenge 18 de febrer | 12 hores
Concerts al MuVIM
Òpera en el MuVIM
Levy Sekgapane, tenor
Gratuïta
Fit for English speakers
El MuVIM acull a una de les més fermes promeses de la lírica internacional: el tenor d'origen sud-africà Levy Sekgapane interpretarà el diumenge 18 de febrer, a les 12 h., algunes de les àries més destacades de la història de l'òpera. Parlem d'obres d'Alessandro Scarlatti, Giovanni Battista Bononcini, Antonio Cesti, Christoph Willibald Gluck, Gioachino Rossini, Francesco Paolo Tosti, Giuseppe Verdi, Léo Delibes i Vincenzo Bellini. Una oportunitat única per a acostar-se al món de l'òpera amb una de les veus més prestigioses del panorama belcantista actual.

Dos dels compositors que figuren en este programa —Gioachino Rossini (1792-1868) i Vincenzo Bellini (1801-1835)— són màxims exponents del belcantisme de la primera mitat del segle XIX. El bel canto fa referència a una tècnica vocal amb origen al segle XVI que arribarà a la seua màxima esplendor amb estos compositors italians, mentre que a Giuseppe Verdi (1813-1901) se’l considera el nexe entre este corrent i l’òpera verista i la de Giacomo Puccini (1858-1924). Potser hauríem de considerar-lo un compositor romàntic, tant pel seu llenguatge musical com per la temàtica de les seues òperes. En canvi, el bel canto busca la claredat en el registre superior, agilitat i flexibilitat per fer front a una ornamentació molt florida, ràpida i complexa, només apta per a virtuosos de la veu: Maria Callas (1923-1977), per exemple.

Giuseppe Verdi (1813-1901)

El jove tenor sud-africà Levy Sekgapane va estudiar amb Kamal Kan i Hanna van Niekerk en el South African College of Music de la Universitat de Ciutat del Cap. Ja aleshores va participar en diferents produccions d'òpera a Sud-àfrica. En guanyar el primer premi en el concurs internacional de cant de Belvedere, com també en el concurs de cant Monserrat Caballé el 2015, es donà a conéixer en l'escena internacional. A l'estiu de 2017 va guanyar el primer premi Operalia, de Plácido Domingo, debutant en molts teatres d'òpera importants, com l'Òpera Nacional de París, l'Òpera Estatal de Baviera a Múnic o el Liceu de Barcelona.

Levy Sekgapane, tenor

En esta temporada, Levy tornarà amb Il Barbiere di Siviglia al Teatre Massimo di Palerm i amb Adina a l'Òpera de Wexford. D'altra banda, amb La Cenerentola anirà a l'Òpera Estatal de Baviera a Múnic, en el Teatre Nacional Mannheim cantarà una gala de Don Pasquale i recalarà al Liceu de Barcelona per a cantar Il Barbiere i per al seu debut com a Idreno en el Semiramide de Rossini.

Jorge Giménez, pianista

 

Per la seua banda, Jorge Giménez Pérez és un pianista i director d'orquestra nascut a València. Amb una gran projecció internacional, col·labora de manera contínua com a pianista i director en teatres com l'Òpera Nacional de Paris, el Teatre de la Monnaie de Brussel·les, el Palau de les Arts de València o el Festival d'Ais de Provença. Ha sigut guardonat en nombrosos concursos pianístics com el Ciutat de Carlet, l’Internacional de Panamà, el Societat de Concerts d'Alacant o la Infanta Cristina. Destacat pianista de cantants, ha interpretat al costat d'artistes de la talla de Plácido Domingo, Celso Albelo, Nancy Fabiola, Piotr Beczala, Ainhoa Arteta, Lenneke Ruiten o Violeta Urmana. Apareix regularment en enregistraments per a Radio France, Radio Clásica RNE, Medici.tv, etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18/02/2024
Afegir al calendari

Les entrades són gratuïtes i es repartiran (màxim dos entrades per persona) a partir de les 11 h en el vestíbul del museu

Sense entrada no es podrà acceder a la Sala d'Actes

 

 

«Levy Sekgapane és un nom nou per a mi i un cantant molt emocionant. Amo d'una veu tenor lleugera i elevada, també va oferir alguns adorns estratosfèrics i una facilitat sense esforç en l'escriptura florida. Un nom per a observar, sens dubte».

operatraveller

Dades

18/02/2024 - 12:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal