HUI:
Dissabte 15 de Agost de 2020 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Divendres 16 de febrer a les 19h
Presentació
Novel·la gràfica «El día 3»
La novel·la gràfica de l'accident de metre de València
Gratuïta
  • Novel·la gràfica «El día 3»
    Novel·la gràfica «El día 3»
Presentació de la novel·la gràfica «El dia 3» escrita per Miguel Ángel Giner al costat de Laura Ballester i dibuixada per la il·lustradora Cristina Durán.

El 3 de juliol del 2006, cinc dies abans de la visita del papa Benet XVI, el subsòl de València vivia el pitjor accident de metro de la història d’Espanya. Les vies de l’estació de Jesús es van endur 43 vides, van ferir de gravetat 47 persones i van deixar trencades centenars de famílies. A la superfície, els representants institucionals s’afanyaven a passar pàgina davant de l’arribada imminent del summe pontífex. La versió oficial de la fatalitat s’imposava, el blindatge governamental obstaculitzava les investigacions i una capa densa d’oblit s’estenia sobre la tragèdia.

«El día 3» és la història d’una lluita contra el silenci i l’oblit i contra la mentida programada

No obstant això, davant de l’abandó de les institucions, les víctimes sempre van mantindre la dignitat i l’esperança. Mes rere mes, durant vora deu anys, es van concentrar a la plaça de la Mare de Déu per a demanar justícia.

«El día 3» és la història d’una lluita contra el silenci i l’oblit i contra la mentida programada. «El día 3» és la història de la lluita d’unes famílies, com la teua o la meua, que es van veure obligades per les circumstàncies a mobilitzar-se per a trobar respostes. «El día 3» és la història d’una gran onada de solidaritat, del despertament d’una societat.

Durant la presentació de la novel·la gràfica participaran Cristina Durán, Miguel A. Giner Bou i Laura Ballester (autors), Héloïse Guerrier (editora d'Astiberri) i Rosa Garrote (presidenta de la AVM·J). Modera Álvaro Pons. 

16/02/2018
Afegir al calendari
Entrada lliure i gratuïta

Dades

16/02/2018 - 19:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal