HUI:
Dilluns 01 de Juny de 2020 /
Tancat
Dissabte 12 de gener a les 19h
Concerts al MuVIM
José Miguel Moreno. Llaüt renaixentista i guitarra
Concert extraordinari nº 600 de l'associació «Amigos de la guitarra de Valencia»
Gratuïta
  • José Miguel Moreno
    José Miguel Moreno
«Amigos de la Guitarra de Valencia» és l'associació de guitarra més antiga d'Europa creada en 1950. El dissabte 12 de gener a les 19h celebrarà en el MuVIM el seu concert número 600 i ha triat com a convidat al guitarrista especialitzat en guitarra clàssica i llaüt renaixentista José Miguel Moreno, que va començar els seus estudis musicals amb el seu pare. L'entrada és gratuïta fins a completar l'aforament de la Sala d'actes.

Durant el seu període de formació, Moreno va guanyar, entre altres, el primer premi en l’Incontri Chitarristici di Gargnano (1977). S'ha especialitzat en la interpretació històrica, amb un repertori molt ampli (des del segle XVI a principis del XX) que interpreta amb instruments d'època, originals o còpies fidedignes: viola de mà, guitarra renaixentista i barroca, llaüt renaixentista i barroc, tiorba i guitarra clàssica-romàntica. De fet, José Miguel Moreno és unànimement reconegut com un dels grans especialistes del moment i ha actuat en els festivals i centres musicals més importants d'Europa, Austràlia, Àsia i Amèrica.

Premiat amb diversos guardons que atorga la premsa especalizada, ha col·laborat regularment amb Teresa Berganza i realitzat nombroses gires i enregistraments amb Hespèrion XX (entre elles, les Lachrimae de John Dowland, per a llaüt i conjunt de violes). El 1990 va fundar l'Ensemble La Romanesca i el 1999 el conjunt Orphenica Lyra, dedicats tots dos a la interpretació de la música renaixentista i barroca espanyola i europea. La seua tasca pedagògica, desenvolupada des del 1980, l’ha portat a ser professor convidat d'universitats, conservatoris i cursos a Europa, Amèrica i Àsia. Al costat de la luthier Lourdes Uncilla ha investigat durant anys la construcció històrica dels instruments de la família del llaüt i la guitarra. José Miguel Moreno ha gravat per a Philips, EMI, Glossa, Deutsche Harmonia Mundi i Astrée.

12/01/2019
Afegir al calendari
Entrada lliure i gratuïta

fins a completar l'aforament. Les entrades començaran a repartir-se en el Punt d'Informació del vestíbul del museu una hora abans de començar el concert.

Dades

12/01/2019 - 19:00

Lloc

Sala d’actes
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal