HUI:
Dilluns 01 de Juny de 2020 /
Tancat
#MuVIMonTU
Contacontes online
Dones i ciència. Heroïnes del MuVIM
Gratuïta
 • Mujeres y ciencia
  Mujeres y ciencia
El MuVIM tenia preparat el programa didàctic "Dones i ciència" . Contacontes amb els quals acostar als més xicotets durant març i abril l'incansable treball d'algunes de les pioneres en diferents camps.

Aquest programa no pot realitzar-se en el museu com ens agradaria però sí que volem que tots pugueu gaudir-lo des de les vostres cases dins del programa #MuVIMonTU

El capítol 1 d'aquesta sèrie li ho dediquem a Marie Curie, guanyadora de dos premis Nobel malgrat treballar enmig d'una societat científica dominada pels homes.

El capítol 2 té per protagonista a Rosalind Franklin. Els seus estudis relacionats amb l'ADN van ser clau per al desenvolupament de la genètica moderna.

El capítol 3 li ho dediquem a Hipatia. Filòsofa i mestra especialista en matemàtiques i astronomia, se'l considera la primera dona matemàtica de la història. A més va millorar el disseny d'astrolabis i va inventar un densímetre, per la qual cosa és considerada com una pionera en la història de les dones en la ciència.

En la setmana del llibre, dediquem el capítol 4 d'esta serie a Mary Shelley, autora de Frankestein. La literatura de ciència ficción i el cinema no serien igual sense ella. 

Dorothy Vaughan és la protagonista del 5é capítol. Matemàtica afroamericana, va participar en un dels èxits més reconeguts de la NASA: la plataforma llançadora SCOUT.

El capítol 6 d'aquesta sèrie li ho dediquem a Amelia Earhart, aviadora americana cèlebre per les seues marques de vol i per intentar el primer viatge aeri al voltant del món sobre la línia equatorial. Tota una proesa!!

El capítol 7 li ho dediquem a Jerònima Galés, una impressora valenciana del segle XVI. Encara que no es coneixen els seus orígens, sí que sabem que va contreure matrimoni amb Juan Mey, impressor d'origen flamenc, amb qui va tenir sis fills.

A més de criar i educar als seus fills, Jerònima va treballar en l'empresa familiar, dirigint-la quan el seu marit va viatjar a Madrid per a crear una altra impremta i fent-se càrrec totalment d'ella en enviduar, figurant en els colofons de les publicacions com a “vídua de Juan Mey” o “a casa de Juan Mey”. Sempre darrare de la figura de l'home.

La figura de Jerònima Galés va ser una pionera i va obrir el camí a altres dones que van començar a treballar en les Arts Gràfiques.

En el 8è capítol de la sèrie presentarem la figura de Margarita Salas, científica especialment  reconeguda per les seues aportacions a l'estudi de l'ADN. Margarita va iniciar el desenvolupament de la biologia molecular a Espanya, i va desenvolupar el seu treball com a professora vinculada ad honorem del CSIC, en el Centre de Biologia Molecular Severo Ochoa de Madrid (CSIC-UAM). També va ser acadèmica de la RAE des de 2003, i censora de la Junta de Govern des de 2008.​ En 2016 es va convertir en la primera dona a rebre la Medalla Echegaray, atorgada per la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals.

Comencem? Comencem!!!

 • Marie Curie
  Marie Curie
 • Rosalind Franklin
  Rosalind Franklin
 • Hipatia
  Hipatia
 • Mary Shelley
  Mary Shelley
 • Dorothy Vaughan
  Dorothy Vaughan
 • Amelia Earhart
  Amelia Earhart
 • Jerónima Galés
  Jerónima Galés
 • Margarita Salas
  Margarita Salas
20/05/2020 a 28/06/2020
Afegir al calendari

Dades

20/05/2020 - 00:00

Lloc

Exteriors del museu
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal