HUI:
Divendres 25 de Setembre de 2020 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
2 de maig de 2019 (19h)
Cicle «Clàssics del cinefórum»
La caza
Cinema i debat en el MuVIM
Gratuïta
  • La caza
    La caza
El MuVIM recupera els cinefórum, espais de debat cultural i activisme polític amb el cicle «Clàssics del cinefórum» amb la pel·lícula «La caza». La pel·lícula de Saura proposava una metàfora fílmica de l'enfrontament polític que desembocarà en al Guerra Civil espanyola i que serà presentada per Juan Rodríguez Teruel, professor de Ciència Política (UV) i editor d'Agenda Pública.

Juntament amb Berlanga o Bardem, Carlos Saura —que va aconseguir l'Ós de Plata a Berlín per aquesta pel·lícula— va ser un d'eixos directors que van demostrar que es podia fer bon cinema sortejant la censura a l'Espanya franquista. Al·legoria del clima d'enfrontament fratricida que va desembocar en la Guerra Civil espanyola, la pel·lícula ha adquirit una inusitada actualitat, donat l'ambient de polarització i crispació política que vivim hui dia.

La caza

Projecció: «La caça» Espanya, 1966 (84’).

SINOPSI: José, Paco i Luis, tres homes de mitjana edat que van combatre en el bàndol «nacional » durant la Guerra Civil espanyola, es reuneixen en un poble de Castella per a caçar conills, acompanyats pel jove Enrique. Però la jornada de cacera avivarà profundes frustracions i rancors latents dins del grup. Ós de plata a Berlín al millor director, els crítics van comparar La Caça amb les pel·lícules més avantguardistes del moment. Va influir en directors com Sam Peckinpah, que va veure en ella una font d'inspiració, tant estilística com temàtica.

Per a establir comparacions i distincions entre totes dues èpoques, la pel·lícula serà presentada per Juan Rodríguez Teruel, professor titular de Ciència Política de la Universitat de València i fundador i editor del mitjà digital d'anàlisi política «Agenda Pública»
 

  • Trailer 'La caza'
    Trailer 'La caza'
2/05/2019
Afegir al calendari
Activitat gratuïta

Entrada lliure. Aforament limitat

Integrants

Guió: Angelino Fons, Carlos Saura. Fotografia: Luis Cuadrado. Música: Luis de Pablo. Muntatge: Pablo G. del Amo. Producció: Elías Querejeta, Carlos Saura. Intèrprets: Ismael Merlo, Alfredo Mayo, José María Prada, Emilio Gutiérrez Caba, Fernando Sánchez Polack.

Dades

02/05/2019 - 19:00

Lloc

Sala d’actes

Idioma

Castellà
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal