HUI:
Dilluns 16 de Maig de 2022 /
Tancat
Octubre 2021 - Mayo 2022
Exposició temporal
In Between_NO FLAGS, 2021
Patricia Bentancur
Gratuïta
Aquesta casa o carpa precària està construïda a partir de fragments de banderes reals de diferents països. Aquestes banderes, proposen qüestionar-nos sobre la significació de conceptes com ara pertinença, territori, precarietat, o el que anomenem llar. Podem suposar que un problema no és el nostre per no ser pròxim en la seua geografia, cultura o religió?

A partir d'estratègies conceptualistes, es posen en diàleg treballs que faciliten la lectura de problemàtiques contemporànies invisibilitzades i d'escales diverses. Els escenaris globals i locals conviuen per a descentralitzar la mirada i relativitzar, de manera igualment poètica i crítica, la segmentació aparent que puga fer-nos creure que un problema ens és aliè només per no estar pròxim en la seua geografia, cultura o religió. Aquest treball pot entendre's més com una contextualització de l'existència que no com un registre d'aquesta.

A partir de trossos de banderes reconfigurats en un nou sistema, es genera una distorsió perceptiva que ens proposa reflexionar sobre conceptes assumits sense més qüestionaments. La significació d'alguns símbols i la seua càrrega política i social, estableix acríticament el sentit de pertinença territorial i cultural. Poques vegades revisem els aspectes i les problemàtiques generades en aquesta imposició geopolítica. Hi ha espais —simbòlics— que es construeixen fora de les vores establides; aquest espai intermedi que no pertany necessàriament ni a un ni a un altre lloc. Aquesta línia que deixa de ser-ho quan es densifica i amplia en la riquesa d'unes altres vies.

30/04/2022 a 4/05/2022
Afegir al calendari
Patricia Bentancur

 

Artista i curadora, viu i treballa a Montevideo, l'Uruguai.

Va estudiar Arquitectura a la Universitat de la República i a l'ETSAM, Escuela Técnica Superior de Arquitectura de Madrid.

Es va especialitzar en arquitectura i disseny de dispositius centrats en noves tecnologies i espais per a pràctiques d'exhibició contemporània. Va assistir a múltiples pràctiques d'investigació a la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i a la Universidad Complutense de Madrid. Diplomada de la carrera de gravat del Club de Grabado de Montevideo i de l'Escuela Multidisciplinaria de Diseño Teatral (EMAD) en disseny d'espais escènics i disseny lumínic. Va estudiar Semiòtica i Filosofia de l'Art amb la doctora Dorothee Baur Willert. És Researcher de l'Academic Program/Fullbright (1996-2000). La seua investigació es va centrar en Arquitectura i Art Contemporani/Perspectives i Futurs. Va desenvolupar la seua investigació al Guggenheim Museum i al New Museum of Contemporary Art, tots dos a Nova York. Va realitzar l'Arts Management Master Program a la New York University. És Associate Artist de l'Atlantic Center for the Arts/ACA-USA.

Exposa extensament, entre d'altres, a Southern Latitude-Film Makers/Nova York; Galeria Aurora, Barcelona; FIVA/Festival Internacional de Vídeo Art; Museu Nacional de Jordània; Festival Internacional de Cine Experimental-DOBRA; Biennal del Mercosur; Biennal de Nuevos Medios, Xile; Biennal de L'Havana; Biennal Ibero-Americana de Mèxic; Festival de Belfort; Biennal de JAFRE; Biennal d'Arts Electròniques, França; Biennal de Nuevos Medios, Lima; la IX Biennal Internacional de Bolívia_SIART i el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat, Espanya.
 

Lloc

El Cub
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal