HUI:
Dimarts 23 de Abril de 2024 /
Obert de 10 a 14h i 16 a 20h
Del 17 d'octubre de 2019 al 29 de març de 2020
Exposició temporal
Topografies de l'ànima
Sala d'exposicions Ajuntament de València
Gratuïta
  • Topografies de l'ànima
    Topografies de l'ànima
PERGOLA aconsegueix el resum, l'essència d'allò representat amb il·lusió de volum. Les seues obres que manquen de color, sense que hi puguem reconèixer cap il·luminació específica en la composició de l'escena, són subtils línies que transformen les seues superfícies i rostres en polígons encadenats.

La seua elecció per la captura pura del volum en l'espai l'impulsa a investigar els grans mestres de la composició i la perspectiva, el Davallament de la creu de Pontormo, l'Enterrament de Crist de Caravaggio, i en aquesta exposició, a més a més, el Sant Sebastià de Josep de Ribera, lo spagnoletto, que va passar pràcticament tota la seua vida a Itàlia. Cesare Pergola afronta sense pors els grans formats com ara la seua darrera reinterpretació tridimensional dels condemnats (I Dannati) del gran fresc de Luca Signorelli de la Capella de sant Brici de la catedral d'Orvieto, recentment exposat als subterranis de la mateixa capella.

El seu treball no és únicament la reconstrucció tridimensional realitzada a mà de les obres elegides; aquest treball comporta tota un investigació que ens permet entrar en l'obra i veure l'escenografia de l'obra i la seua arquitectura completa.

Aquesta possibilitat d'alguna manera trenca la rigidesa i tirania de la perspectiva en poder tenir més d'un punt de visió, sense la necessitat de recórrer a la perspectiva múltiple del cubisme o a la perspectiva invertida de les icones russes.

Aquesta investigació sobre l'espai i el volum no es limita a la pintura; la sèrie fotogràfica La mesura del cos i els mappings de la sèrie Fantasmes rupestres conformen la investigació sobre la perspectiva i tanquen la trilogia.

Amb la projecció d'una xarxa ortogonal de llum blanca sobre els cossos nus dels models, Pergola aconsegueix, en les fotografies obtingudes, un resultat gràfic el volum del qual és molt similar als wireframes de les construccions digitals tridimensionals que produeix una trobada de resultats estètics que d'alguna manera confirma la versemblança dels treballs realitzats sobre la pintura bidimensional. El cercle queda tancat amb els Fantasmes rupestres. L'espai obert, vessants de muntanya, murs públics, edificis, etc., són envaïts per projeccions tridimensionals de wireframes objectuals.

Amador Griñó

 

  • Topografies de l'ànima
17/10/2019 a 29/03/2020
Afegir al calendari

Amb motiu de les obres que tenen lloc en el MuVIM, aquesta exposició es realitzarà en la Sala d'exposicions de l'Ajuntament de València (Carrer de l'Arquebisbe Mayoral, 1)

 

 

Inauguració en la Sala d'exposicions Ajuntament de València el 17 d'octubre a les 20:00h

  • Ajuntament de València
Segueix-nos:
Subscriu-te al nostre butlletí:

Horari:
De dimarts a dissabtes:
de 10 a 14h. i de 16 a 20h.
Diumenges i festius:
de 10 a 20h.
Tarifes:
Exposició permanent:
Precisa de reserva prèvia
Informació i reserves:
Copyright©2017 MuVIM Quevedo 10 i Guillem de Castro 8 | 46001, València.  Tots els drets reservats
Site developed with Drupal